Реклама
https://www.bgdnes.bg/evro%202024/article/18358541 www.bgdnes.bg

ИЗВЪН ЗАКОНА! Лидерът на Нидерландия продавал дрога

Животът в Ротердам може да бъде труден. Особено ако трябва да растеш при лоши обстоятелства. Нидерландската звезда Мемфис Депай го знае от собствен опит.

Въпреки това нападателят успя да се превърне в звезда на терена. На европейското първенство носещият лентата Депай е лидерът в тима на Роналд Куман.

Реклама

Синът на бежанец от Гана и майка нидерландка се озовава на кръстопът рано и едва не тръгва по грешния път.

Неговият биологичен баща изоставя семейството. Това се случва, когато малкият Мемфис е на три години. Бъдещият му втори баща води със себе си петнадесет деца. Мемфис споделял стая с много от тях. Вместо любов се казва, че е имало удари, ритници и расистки коментари.

"Наричаха ме маймуна, раково образование - разкрива Мемфис в биографията си "Сърцето на лъва". - Няколко пъти ме заплашваха с нож. Веднъж едно от момчетата опря клещи в ухото ми и стисна силно."

Ужасът продължава и в училище. Подложен е на тормоз и насилие. След като майка му се разделя с втория си съпруг и доброволно е настанена в старчески дом, Мемфис отива да живее при баба си и дядо си.

Дядо му е този, който го насърчава да стане професионален футболист. На дванадесетгодишна възраст Мемфис се премества в младежкия отбор на ПСВ "Айндховен". И пак се озовава на грешен път.

Депай започва да консумира канабис и алкохол. Сам започва да разпространява леки наркотици.

Реклама

"Футболистите, на които се възхищавах, играха на финала на световното първенство в Южна Африка - пише нападателят, - На сцената, за която мечтаех. И в същия момент се озовах в свят, който беше на мили от това. Висях с момчета, които разпределяха килограм кокаин на масата. Бях на улицата до късно вечерта и правех неща, които едно момче на тази възраст не трябва да прави."

Благодарение на треньора си в ПСВ Депай се отделя от престъпната среда. Съсредоточава се върху това да стане професионален футболист.

"Моят талант определено ме спаси", казва една от звездите на Евро 2024.

В чест на трудното си детство татуирана лъвска глава украсява целия му гръб.

"Имах чувството, че съм израснал в джунглата - казва нападателят. - Винаги бях навън. Бил съм на трудни места и трябваше да преодолея трудни времена. Лъвът ме представлява. Имам сърце на лъв."

Но това не е единствената татуировка. В допълнение на ръцете и краката му има още. Всяка е със собствена история. Едната е на Исус. Гравирана е на нивото на ребрата.

"Направих си я за първия ми гол на световно първенство. Това промени много в моята кариера, така че е една от любимите ми", подчертава Мемфис. 

Освен футболния талант Депай има и още един - музикален. Нападателят редовно рапира в свободното си време. Има качени свои изпълнения в социалните мрежи.

Бялата лента

От началото на Евро 2024 Мемфис Депай привлича вниманието с бялата лента на главата си. За първи път се появи с нея в контролите на Нидерландия преди шампионата. Оттогава тя е неразделна част от имиджа му.

Много фенове критикуваха играча за външния му вид.

"Стои ми страхотно и помага за потта. Приятелката ми също харесва тази лента. Удивително, нали? Хареса ми. Това е нова визия и се чувствам добре с нея", заяви Депай.

Корал е последната му любима

Въпреки че е на 30 години, Мемфис Депай все още няма семейство. Той е един от най-желаните ергени в Нидерландия.

Все пак една дама има по-специално място в сърцето на нападателя. Това е настоящата му половинка Корал Гутиерес. Тя е модел. Родена е на Канарските острови и е на 29 години. 

Тъй като баща й работи в полицията, самата Корал се цели в кариера във въоръжените сили и силите за сигурност в Испания. Тя се подготвя за тест за правоспособност там.

Докато Депай достигна полуфинал на Евро 2024, Гутиерес е в Лас Вегас. Там съчетава полезното с приятното - прави рекламни снимки и се забавлява.

Четете още

Нидерландия спря похода на Турция, "лалетата" са на полуфинал

Нидерландия спря похода на Турция, "лалетата" са на полуфинал

Мемфис Депай заби моделка

Мемфис Депай заби моделка

Реклама