Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/evro%202024/article/18355358 www.bgdnes.bg

Нидерландия спря похода на Турция, "лалетата" са на полуфинал

Нидерландия се класира за полуфиналите на Евро 2024. "Лалетата" обърнаха Турция до 2:1, след като изоставаха на почивката. 

Отборът на Роналд Куман ще се изправи срещу Англия в двубой за място на финала. Мачът е на 10 юли в Дортмунд. 

Реклама

Още в първата минута Мемфис Депай получи отлична възможност, но шутира над вратата. В 29-ата минута Турция можеше да изненада нидерландците. Абдюлкерим Бардакджъ бе намерен прехвърлящ пас в близост до вратата, но ударът му от въздуха прелетя високо.

В 35-ата минута Турция откри резултата, След корнер от ляво топката бе избита, но попадна в Арда Гюлер. Младокът центрира право на главата Самет Айкадин, който от близо не сбърка.

В 56-ата минута Гюлер стреля от пряк свободен удар. Топката се удари в дясната греда на Вербрюген. В 65-ата минута Кенан Йълдъз  стреля силно от дъгата на наказателното поле, но вратарят на Нидерландия изби топката. В 70-ата минура резервата Вегхорст бе изпуснат отдясно и би от малък ъгъл. Топката бе изчистена в корнер. След неговото изпълнение Стефан де Фрай се извиси над всички и с глава направи 1:1.

Нидерландия стигна до пълен обрат в 76-ата минута. Коди Гакпо се разписа след прострелно центриране отдясно. 

Няколко минути по-късно Самет Акайдън получи тежка травма. Наложи се да бъде изнесен на носилка от терена. След дълго суетене около него бе закаран с линейка към болницата. Малко по-късно Турция имаше отличен шанс да изравни, но ударът на Зеки Челик бе избит. До края южните ни съседи имаха няколко възможности да изравнят, но не успяха да се разпишат за втори път във вратата на Вербрюген. Имаше и изгонен футболист от резервната скамейка на турците. 

Четете още

Берлин трепери заради Ердоган, дойде за мача на Турция

Берлин трепери заради Ердоган, дойде за мача на Турция

Турция на 1/4-финал след най-бързия гол в елиминации

Турция на 1/4-финал след най-бързия гол в елиминации

Реклама
Реклама
Реклама