Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/evro%202024/article/18358521 www.bgdnes.bg

Франция отписва маскирания Мбапе

Испания е новият фаворит за титлата на Евро 2024, а Франция вече не вярва сляпо на голямата си звезда Килиан Мбапе. Разчита се на нови герои в синьо - вратарят Майк Менян и крилото Усман Дембеле.

"Ла Фурия" ще играе срещу "петлите" утре на стадион "Алианц Арена" в Мюнхен в първи полуфинал на първенството. Прогнозите на букмейкъри и специалисти са изцяло на страната на иберийците. Двубоят е от 22 ч.

Реклама

Преди мача медиите в Испания акцентират върху това, че резервите на Франция са тренирали дузпи под зоркия поглед на селекционера Дидие Дешан.

"Оливие Жиру, Юсуф Фофана, Ибрахима Конате, Клаус, Коман, Баркола, Ферланд Менди, Заир-Емери, Рабио, Павар и вратарите Ареола и Самба имаха занимание на стадиона в Падерборн - съобщава мадридският вестник "Марка". - Не се очакваха много новини от тренировката, защото титулярите останаха в хотела за възстановяване. Но беше забелязана любопитна подробност. След кратка игра всички футболисти изпълняваха дузпи. Дешан, седнал върху една топка, само на няколко метра от точката за изпълнение на наказателни удари, наблюдаваше внимателно. Веднъж даже отиде да провери дали кълбото е поставено на правилното място."

Изданието подчертава, че дори и да не са титуляри, някои от тези играчи може да влязат през второто полувреме срещу Испания. И да изпълнят дузпа, ако, разбира се, се стигне до подобна развръзка.

Във Франция отчитат бледото представяне на капитана Килиан Мбапе. Нападателят се контузи в първия мач срещу Австрия и оттогава играе с предпазна маска. В Париж вече се възлагат по-големи надежди на крилото Усман Дембеле, който се включи много силно срещу Португалия. След края на срещата именно той бе приветстван като герой от съотборниците си в съблекалнята.

Вратарят Майк Менян е другата голяма фигура в състава на "петлите", която крепи надеждите. Стражът все още не е допуснал гол от игра на това първенство.

"Майк е истинска стена пред вратата, която защитава", казва за него Нуно Сантош пред "Паризиен". Сантош е бил треньор на вратарите в "Лил", където е работил и с Менян. "В очите на Майк се чете, че е сигурен в себе си", казва Нуно Сантош.

Дали това ще помогне на Франция да продължи към финала, или Испания ще спори за трофея на 14 юли, предстои да се разбере утре вечер.

Четете още

Коментар за Евро 2024: Цар футбол май е гол!

Коментар за Евро 2024: Цар футбол май е гол!

Мбапе за малко да стане флейтист, свири на пиано и китара

Мбапе за малко да стане флейтист, свири на пиано и китара

Реклама
Реклама
Реклама