Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/evro%202024/article/18259696 www.bgdnes.bg

Легендарният вратар Урош Голубович: Сърбия държи съдбата си срещу Дания

"Червените дяволи" са фаворит в сблъсъка с "плавите", смята трикратният шампион

"Сърбия държи съдбата в ръцете си. Въпреки това Дания е в по-добра форма и желае повече победата." Това сподели пред "България Днес" трикратният шампион на България Урош Голубович. Легендарният сръбски вратар има две титли с "Литекс" и една с "Лудогорец". Той смята, че ако успеят да вземат трите точки срещу "червения динамит" днес, западните ни съседи почти сигурно ще се класират за осминафиналите на европейското първенство в Германия. До момента Англия е лидер в група "С" с актив от 4 точки. Дания и Словения са с по 2, а Сърбия - с 1.

Реклама

"В селекцията на Сърбия има добри футболисти, но до момента не се представят на очакваното ниво. Дания са страхотен отбор и определено са фаворит в този сблъсък", смята 47-годишният бивш вратар. 

Според него защитата на "плавите" е най-добрият аспект в играта им. Голубович обаче е недоволен от представянето на нападателите. Той очаквал именно те да движат отбора напред. Заради колебливото представяне на тима срещу Словения (1:1) Урош смята, че родината му няма големи шансове да излезе от групата си.

Голубович признава, че Гиорги Мамардашвили от тима на Грузия му е направил най-сериозно впечатление сред вратарите в турнира до момента. Сърбинът смята, че в елиминациите вратарите ще имат ключова роля за своите тимове, особено ако се стигне до продължения и дузпи.

Дания и Сърбия се изправят един срещу друг днес от 22:00 часа. Двубоят е решаващ и за двата отбора. Победителят със сигурност ще продължи към директните елиминации. В другия мач от група "C" Словения ще търси изненада срещу Англия.

Четете още

Велко: Опрени сме до стената

Велко: Опрени сме до стената

Ратков отказа на България, чака дебют на Евро 2024

Ратков отказа на България, чака дебют на Евро 2024

Сърбия отърва кожата в последната секунда срещу Словения

Сърбия отърва кожата в последната секунда срещу Словения

Сърбия заплаши УЕФА с напускане

Сърбия заплаши УЕФА с напускане

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама