Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/evro%202024/article/18192348 www.bgdnes.bg

Младата надежда на Франция -Тюрам: По-красив съм от Мбапе

"Не, аз не съм Килиан. По-красив съм от него." С тези шеговити реплики нападателят на Франция Маркус Тюрам отвърна на репортер, който го сбърка с Мбапе по време на пресконференция на "петлите" в Германия.

Футболистите на селекционера Дидие Дешан излизат тази вечер срещу Австрия в своя първи мач на Евро 2024 и на среща с медиите показаха завидно настроение преди двубоя. Маркус Тюрам продължи да се шегува с външния вид на Мбапе, като заяви, че за разлика от него, не прилича на костенурка нинджа. Килиан често е оприличаван на популярните анимационни герои, които в обичания детски сериал изпъкват със своята бързина и ловкост.

Реклама

Извън забавните моменти журналистите бяха инструктирани предварително за това какъв тип въпроси не бива да задават на официалната пресконференция. Питания на политическа тема няма да получат отговор, предупредиха от Френската футболна федерация. На французите им предстоят предсрочни парламентарни избори след разпускането на Националното събрание.

"Вече почти всички национали бяха питани за изминалите избори на 9 юни - се казва в изявление на федерацията. - Всеки един от тях може да говори свободно и според своите лични убеждения. Всички ние държим да има свобода на изказа и призоваваме хората да бъдат активни в гласуването, което е тяхно демократично право. Но за нас е важно точно в този момент националните да не бъдат подлагани на допълнителен натиск. Не желаем националният отбор да бъде използван за политически цели".

Освен Австрия в групата на Франция са още отборите на Нидерландия и Полша.

Четете още

Рекордите на Евро 2024

Рекордите на Евро 2024

Мбапе лудна по изкусителната Леа Цацас

Мбапе лудна по изкусителната Леа Цацас

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама