Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/evro%202024/article/18161902 www.bgdnes.bg

Легендата Илиян Киряков: Шотландия ще даде битка на немците

Германия може да стигне далеч на Евро '24, защото България няма да участва, шегува се героят от САЩ '94

"На това европейско първенство Германия може да стигне далеч. Защото България няма да участва!" С тези думи футболната легенда Илиян Киряков се пошегува с домакините на Евро 2024 в навечерието на шампионата. Бундестимът пази болезнени спомени от четвъртите в света, които детронираха световните шампиони на Берти Фогтс на мондиал '94 в САЩ. С Киряков в състава нашите сразиха Германия с 2:1 на четвъртфиналите. След това в квалификация за Евро '96 ги обърнахме от 0:2 до 3:2. 

Реклама

На финалите в Англия "лъвовете" бяха порязани от съдиите на мача с Испания. Тогава реферите отмениха кристален гол на Стоичков, който беше и най-красивото попадение на шампионата. Така България отпадна в групите, а Германия стана европейски шампион с победа над Чехия във финалния мач.

Сега "трикольорите" ще гледат първенството по телевизията и няма как да се превърнат в черна котка за Бундестима.

"Преди европейското първенство през 1988 г., което отново беше в Германия, победихме бъдещия носител на трофея Нидерландия с 2:1 - припомни още Киряков. - Контролата преди финалите се игра в Ротердам. В онези години, който паднеше от нас, след това печелеше трофей."

За съжаление годините, в които бяхме страшилище за великите сили, са отминали отдавна, а Евро 24 започва днес с мача Германия - Шотландия. "Със сигурност домакините са фаворит в тази среща, но шотландците ще дадат битка - категоричен е Киряков, който има опит в британското първенство с екипа на "Абърдийн". - Футболът в тази страна доста се промени през годините. Но и сега селекцията на Шотландия е символ за силен характер и себераздаване."

Четете още

Почитат Бекенбауер на откриването на Евро 2024

Почитат Бекенбауер на откриването на Евро 2024

Легендата Христо Бонев: С Илиан можеше да сме на Евро 2024

Легендата Христо Бонев: С Илиан можеше да сме на Евро 2024

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама