Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/evro%202024/article/18153388 www.bgdnes.bg

Ето кои звезди ще гледат Евро 2024 по телевизора

Ерлинг Холанд е най-скъпият отсъстващ играч, съотборникът му Йодегор също ще липсва

Европейското първенство по футбол в Германия вече чука на вратата. Остават само два дни до голямото начало, а звездите вече са в пълна готовност да излязат за ценния трофей. Някои от най-големите играчи в Европа обаче ще трябва да гледат турнира само по телевизора или най-много на трибуните. Техните национални отбори не се класираха за форума. Други са с контузии, които ще им попречат да участват, а трети просто не бяха повикани от селекционерите си за тяхно разочарование. Ето кои са големите отсъстващи от Евро 2024.

Реклама

Безспорно най-голямата звезда, която ще пропусне турнира в Германия, е звездата на "Манчестър Сити" и Норвегия Ерлинг Холанд. Убийственият нападател на "гражданите" продължава да чупи рекорди с клубния си тим. След требъла през миналия сезон сега той отново стана шампион но Англия. Ерлинг има на сметката си 31 попадения в 33 мача за норвежкия състав, но дори това не бе достатъчно за скандинавската държава да се класира за европейското първенство това лято.

Трансферната цена на Холанд е около 180 милиона евро и той със сигурност е най-скъпият европейски футболист, който няма да видим по терените в Германия. Същото важи и за неговия сънародник Мартин Йодегор. 25-годишният капитан на Норвегия е бивш играч на "Реал" (Мадрид), а в момента неизменна част от състава на "Арсенал". Стойността му е 110 милиона евро. За съжаление на Ерлинг и Мартин тяхната Норвегия остана едва на трето място в квалификационната си група зад съставите на Испания и Шотландия, като събра актив от 11 точки, крайно недостатъчно за класиране на Евро 2024. И двамата продължават да не са играли на голямо първенство с националния си тим досега. 

Грийлиш пред телевизора в Дубай

Нападателят на "Манчестър Сити" Джак Грийлиш отлетя за Дубай на почивка, след като бе освободен от английския селекционер Гарет Саутгейт и ще пропусне европейското първенство в Германия. Полузащитникът Джеймс Мадисън от "Тотнъм", защитникът Хари Магуайър и нападателят Маркъс Рашфорд от "Манчестър Юнайтед" също не попаднаха в окончателния състав на "Трите лъва". 

"Ако не спечелим турнира, вероятно няма да остана", заяви Саутгейт. Съотборниците на Грийлиш бяха в шок след отпадането му от състава и дори потърсиха сметка от селекционера. Магуайър пък беше напълно откровен: "Съсипан съм, че няма да играя на европейското". 

Белгия не прости на Куртоа

Реклама

Вратарят на "Реал" (Мадрид) Тибо Куртоа окончателно отпадна от европейското, след като наставникът на белгийците Доменико Тадеско обяви, че няма да прави промени в първоначалния си избор. Така на първенството отиват Коен Кастелс от "Волфсбург", Томас Камински от "Лутън" и Матц Селс от "Нотингам Форест". Тадеско бе поставен под напрежение да върне Куртоа, който направи силен мач за "Реал" срещу "Борусия" (Дортмунд) на финала в Шампионската лига (2:0). Тадеско обаче не му прости скандала през миналия юни, когато не го направи капитан след отказването на Еден Азар. 

Полша трепери за Левандовски

Късно в понеделник Полша спечели с 2:1 срещу Турция в последната си контрола преди старта на Евро 2024, но "дружина полска" даде свидни жертви с контузиите на Карол Швидерски и Роберт Левандовски. Звездата на "Барселона" напусна терена след само половин час игра и до последно ще бъде под въпрос за турнира. Селекционерът Михал Пробеж призна, че е притеснен за състоянието му. Само преди няколко дни от състава отпадна друг от основните нападатели на тима - Аркадиуш Милик, който също е с травма. 

И Френки аут от турнира

Нидерландският национал Френки де Йонг отпадна от европейското първенство в Германия това лято поради контузия. Полузащитникът на "Барселона" страда от повтарящи се проблеми на глезена през последните месеци и така и не успя да се възстанови напълно, за да може да бъде на разположение на Роналд Куман. 27-годишният играч първоначално беше включен в състава за Евро 2024, въпреки че състоянието му не бе добро. В крайна сметка обаче сега бе преценено, че той няма смисъл да пътува за Германия. 

За Испания няма да играе младата звезда Гави, който е контузен. Защитникът на "Манчестър Юнайтед" Виктор Линдельоф и неговата Швеция не се класираха. Черногорецът Стефан Савич от "Атлетико" (Мадрид) също е сред големите липсващи. За домакините от Германия ще липсват офанзивният халф на "Борусия" (Дортмунд) Юлиан Бранд и нападателят на "Байерн" Серж Гнабри. 

Четете още

Легендата Христо Бонев: С Илиан можеше да сме на Евро 2024

Легендата Христо Бонев: С Илиан можеше да сме на Евро 2024

Полски национал под въпрос за Евро 2024 след нелепа контузия

Полски национал под въпрос за Евро 2024 след нелепа контузия

Реклама
Реклама
Реклама