Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/covid-19/article/8559401 www.bgdnes.bg

БАН: 80% ще се заразят с COVID-19

80% от човечеството ще се зарази с коронавирус, но това не значи, че ще боледува. Това заяви вчера алергологът и имунолог акад. д-р Богдан Петрунов от БАН.
По думите му бройката заразени, която се съобщава официално, не е напълно коректна. "Вероятно имаме много повече заразени, но за да се установи това, ще трябва да направим много повече изследвания. Ако има повече болни, ще има запушване на здравната система", разясни академик Петрунов. Според него всичко зависи от отговорността на хората.
"Половината от хората навън и в градския транспорт са без маски. Сега всичко зависи от нас - да няма повече заразени и да не се затегнат мерките наново. Не може лекарите да броят трупове. Имунитет ще се изгражда постепенно, но под контрол", подчерта медикът. Д-р Петрунов посъветва притеснените за здравето си да приемат имуностимуланти, но в никакъв случай, ако са болни. "Трябва да подкрепим естествения си имунитет. Спокойно можем да приемаме имуностимуланти, но не и когато сме болни, а когато сме здрави. Слънцето ще потисне коронавируса", успокои медикът.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама