Български учени създадоха първото узо без алкохол
Български научни работници преобразиха популярната анисова напитка узо, създавайки нейна версия без алкохол. Това нововъведение е особено удобно за тези, които предпочитат да се въздържат от алкохол по време на празници, осигурявайки безопасност за шофьорите и избягване на махмурлука.
"Използването на узо като безалкохолна напитка започна от експеримент за подобряване на храносмилането," сподели д-р Николай Солаков, главен асистент в Българската академия на науките пред Нова тв. Процесът на приготвяне е уникален: "Капки от специален екстракт се смесват с вода, като се получава наноемулсия, съдържаща смес от анасон, карамфилово дърво, мастиково дърво, прополис и див кестен, създавайки истинско узо усещане."
Четете още
Реклама
Реклама