Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/18964605 www.bgdnes.bg

ВНИМАНИЕ! Опасна игра зарибява децата

Търсят "лабкойни" посред нощ по покриви на блокове, градинки и булеварди

Нова, опасна мода зарибява децата. Пластмасовите лабкойни са истински хит за младежите и кошмар за родителите им. Играчките не се продават, а се търсят на случайни места из цялата страна. Покриви на блокове, градинки и оживени булеварди са само част от локациите, на които децата трябва да отидат, за да се сдобият с тях.

"Пускат локациите посред нощите и децата тръгват да ги търсят като полудели. Вече започнаха и училище. Вместо да мислят за уроците, се занимават постоянно с тези неща", коментира пред "България Днес" притеснена майка.

Реклама

Точното местоположение на лабкойните се пуска в мобилно приложение и дечурлигата се надпреварват кой ще стигне пръв до скритото съкровище, за да го добави в колекцията си.

"Притеснително е, защото синът ми ми разказа как с негов приятел са открили един лабкойн близо до бул. "Цариградско шосе". Някакъв баща изскочил от кола и им го е грабнал от ръцете. Разминали са се само с уплаха, но не знам какво може да стане следващия път", допълва родителят.

Въпреки че не се продават и купуват с пари, напоследък са се появили машини за размяна, които срещу един лев сменят играчката с друга. На всеки лабкойн има различен брой звезди, като максималната стойност е 5. Червеният е най-ценен. До момента са създадени 122 различни вида. Освен различни цветове някой от тях са и с фигури на чудовища, плодове и каквото се сетите. Всяка шарена пластмаса прави различно нещо. Някои дават безплатни напитки, други вечери или подстригване. Има и такива, които не дават нищо.

Проверка на "България Днес" показва, че до момента като търсачи са се регистрирали над 64 хил. човека. Интересът е толкова голям, че създателите на играта привличат все повече малчугани, които да крият лабкойните. Бумът е на път да се превърне в световен, тъй като в приложението вече се появиха места извън България, на които са скрити модерните пластмаси.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама