Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/18339409 www.bgdnes.bg

Нико Тупарев ще чисти килиите от кръвопийци

*Продуцентът на "Ергенът" нахапан от дървеници в кауша

*Темида се отказва да му иска арест, оставя го на свобода

 

Зверски нахапан от кръвопиещи дървеници е продуцентът Нико Тупарев! Той пропищява от креватните паразити след близо 20-часовия си престой зад решетките на "Г. М. Димитров".

"Най-големият бич в ареста са дървениците! Проверявам как може този казус да се оправи, искам нещо полезно да свърша. Говорих със специалисти - казусът не е лесен. Няма как лесно да се изчисти от инсекти мястото. Поел съм като личен ангажимент хората да не живеят така. Не е приятно, не е и нужно. Събуждаш се и си целят изринат и изяден", отговаря Тупарев на "България Днес" за преживяването си в килията.

Реклама

По думите му, независимо дали в ареста са престъпници или невинни, трябва да има човещина. Проблемът е голям, защото зад решетките има много хора, смята известният продуцент на "Биг Брадър", "Ергенът" и др. Той бе заключен за кратко по обвинения за длъжностно присвояване. Според обвинението става дума за източване на над 1,4 млн. лв. от обща фирма с неговия братовчед и съдружник Александър Тошев, който пуска сигналите.

Софийският градски съд пусна Тупарев без каквато и да е мярка за неотклонение, като прие, че той не е длъжностно лице и че е недопустимо прокуратурата да се намесва в гражданскоправни спорове. След фиаското и.д. главен прокурор Борислав Сарафов подгони обвинителя по разследването Димитър Франтишек, като нареди проверка на делата му. Като бивш шеф на спецпрокуратурата той участва в повечето й знакови разследвания.

В понеделник Нико Тупарев научава, че Франтишек е пуснал протест срещу мярката и че трябва да се яви в Софийския апелативен съд. В залата няма изненада - апелативният прокурор отказва да поддържа протеста на колегата си. Заявява, че липсва престъпление и че са допуснати нарушения при привличането на продуцента като обвиняем, с което са накърнени правата му.

Прокурорът подчертава пред съда, че по случая са допуснати три групи нарушения в различните етапи - при съставянето на постановление за привличане на продуцента в качеството му на обвиняем, при изпращане на призовката и при предявяването на обвинението за длъжностно престъпление и присвояване в особено големи размери.

Прокурорът реди пропуските в продължение на повече от 10 минути, докато съдебният състав му припомня, че не е длъжен да се аргументира. Той обаче държи да поясни. На съда не му остава друго, освен да прекрати производството по мярката. След щастливия край известният продуцент благодари на прокуратурата за решението.

"Всеки прокурор трябва периодично да минава на изследвания. Единственото обяснение е Франтишек да е болен и трябва да се направи някаква експертиза. Ако е болен - да му се помогне. Това е добрият вариант и той трябва да се лекува. Не мога да допусна, че може да има такова безобразие. Бил съм на толкова много кастинги и без да съм експерт, смятам, че има проблем. Ако той прави съзнателно тези действия, не знам в тази държава как трябва да бъдат наказвани тези хора. Това е безобразие, никой не е защитен", посочва Нико Тупаев след благоприятната развръзка.

Реклама

Той настоява покрай назначената проверка на делата на обвинителя да се помисли какъв е смисълът и философията на прокуратурата като институция и да има промяна в този орган. "Важното е да не ни е страх - държавните органи трябва да помагат на хората, а не да ни е страх от тях", категоричен е продуцентът.

Той не може да си обясни как след провала прокурорът е протестирал мярката. Определя го като егоцентрик, който не е за този пост.

"Ние, като правим риалити, не можем да допуснем да вкараме някакъв психически болен човек, защото това е злоупотреба. Разликата между нормалните хора и психопатите е, че психопатите нямат емпатия, не им пука какво става с другия човек. Психическото здраве е много важно, тези хора решават съдби. Ние сме в ръцете им", вайка се продуцентът на "Биг Брадър".

Затоплени отношения

Изгладени са отношенията между Нико Тупарев и братовчеда му и съдружник Александър Тошев, който подава сигналите срещу него, обявява продуцентът. По неговото мнение единственият вариант хората да променят отношението си един към друг е чрез контакта. "Колкото по-малко контактуват, толкова повече се отдалечават. Като хора имаме его, емоционалното действие е вредно и неправилно", посочва Тупарев. Той признава, че Тошев го е потърсил след ареста и двамата са се разбрали с помощта на взаимни компромиси.

"Важен е резултатът, а не кой на кого, аз ли да се обадя. Хората трябва да потискат егото си", препоръчва продуцентът. Преди дни Тошев обяви, че двамата съдружници са се разбрали как да поделят бизнеса си и да приключат гражданския си спор.

Тупарев смята, че не е редно един граждански спор да се превръща в наказателна "бухалка".

Четете още

РАЗМИНА МУ СЕ! Нико Тупарев остава на свобода!

РАЗМИНА МУ СЕ! Нико Тупарев остава на свобода!

Първите думи на Нико Тупарев след излизането му от килията: Не ми беше лесно в ареста

Първите думи на Нико Тупарев след излизането му от килията: Не ми беше лесно в ареста

Нико Тупарев на тайна молитва с Ивайла Бакалова

Нико Тупарев на тайна молитва с Ивайла Бакалова

Адвокат Грета Ганевa: Нико Тупарев е обвинен с аматьорска писанка

Адвокат Грета Ганевa: Нико Тупарев е обвинен с аматьорска писанка

Реклама