Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/17570709 www.bgdnes.bg

Приложение намира изгубен домашен любимец

Брат и сестра обединяват сили в името на животните 

Събират дарения за нуждаещи се четириноги 

Ново приложение намира изгубени домашни любимци. Брат и сестра създават платформа, на която всеки може да публикува обяви за изчезнало или намерено животно. Така Мартин и Евита Смилкови от София връщат изгубените членове на семейството в тяхната среда, за да бъдат обичани и обгрижвани отново.

"Водени сме от мисълта, че семейството е най-важната ценност и с общи усилия тя трябва да бъде съхранена в съвременното общество. Вдъхновението дойде, когато ми направи впечатление, че в социалните мрежи постоянно публикуват обяви за изчезнали домашни любимци. Те стоят по 24 часа и после изчезват. Запитах се дали няма централизирано място в България за такива неща и след малко ровене разбрах, че няма", споделя Мартин.

Реклама

Така младежът и сестра му Евита запретват ръкави и създават онлайн пространство, което да помага на стопаните на изгубени кучета и котки. Отнема им девет месеца и все още има върху какво да работят. Основната част е свършена и приложението вече влиза в употреба. Нужни са три прости стъпки за публикуване на обява. Първата е потребителят да избере вида й, в зависимост от това дали е намерил, или изгубил домашен любимец. Втората е да въведе необходимата информация като вид любимец, област, пол, дата на изчезване или намиране и последната е да публикува попълнената информация. Платформата разполага и с опция да намира дом на изоставени животни.

"Знам за няколко улични животинки, на които успяхме да помогнем. Това ни прави много щастливи и ни мотивира да продължаваме да добавяме нови функции, за да създадем едно място, което вдъхва спокойствие и сигурност", добавя Мартин.

Следващата цел на брата и сестрата е да основат фондация, която да се занимава с благотворителност. Ще набират средства за нуждаещи се животни, чийто собственици нямат финансовата възможност за операция или консумативи или за такива животни, които нямат стопани.

"Планираме и да даряваме храна и други консумативи на приюти. Главната част от даренията ще бъдат насрочени към различни кампании за животни, които имат нужда. Дарителите всеки месец ще гласуват към коя кауза точно да бъдат пренасочени", споделя още ИТ специалистът.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама