Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/17040360 www.bgdnes.bg

Топастроложката Алена ПРЕДРЕЧЕ: Драконът не дава пари даром, но смелите ще печелят

Ще има големи промени на световната сцена 

КОЯ Е ТЯ

Светлана Тилкова-Алена е завършила международни икономически отношения и икономическа журналистика във ВИИ "Карл Маркс" - сега УНСС. Изучава нумерология от 1971 година, а астрология от 1977 г. Автор е на десетки книги и на стотици хиляди хороскопи. Разговаряме с астроложката за настъпването на новата китайска година, която ще е под знака на Зеления дървен дракон.

- Алена, китайската нова година настъпва на 10 февруари. Какво да очакваме от Зеления дървен дракон?

Реклама

- Драконът е носител на успехи във всички сфери на живота, на край на застоя, стига да се съобразяваме с неговите изисквания и да не го принуждаваме да ни наказва, защото по природа е добър и справедлив. Ще имаме радостни мигове, невероятни възможности за развитие и изява, но и немалко драми. Природата отново ще ни мъсти с наводнения, огнени стихии и земетресения. Годината на Дракона ще донесе значими промени на световната политическа сцена. Ще паднат държавни лидери, ще се промени статуквото на много държави, ще имаме възможност да заемем ново място в европейското семейство, не задължително по-добро от сегашното. Ще се появят нови влиятелни фигури, които ще променят мисленето на хората и ще ги тласнат към изява заради техните лични качества, а не чрез завоюваното статукво и корупция. Последиците от глобалните световни събития ще окажат влияние и върху България. Драконът орисва на спокойна и градивна година, ако спазим неговите изисквания, но без да забравяме, че 2024-та е годината на Сатурн и на кармична разплата.

- С какво се свързва драконът в китайските традиции?

- Справедливост, почтеност, мъдрост, заслужен късмет, доброта, придобиване на богатство, край на застоя, градеж, възход.

- Какво да направим, за да привлечем щастието и успеха?

- С мисъл, с търпение, с правилно поведение във всяка ситуация. Да вникваме в проблемите на хората. С цената на всичко да бъде потисната агресията в думи и дела, защото Драконът е изключително обидчив и от нищо се пали. Такива ще бъдем и всички ние, повлияни от неговата година. Простички изисквания, но трудни за спазване.

- Новата китайска година подходяща ли е за важни житейски стъпки като сватба или дете?

- Всяка година е добра за сключване на брак и за зачеване на деца, а годината на Дракона ще подтиква към тази важна промяна в живота, дори и когато на някои от двойките им е още рано. Несемейни може да решат да създадат семейство в по-ранна възраст. Съветвам ги да не рискуват, защото въпреки позитивите на годината на Дракона личните им съдбовни бариери за сключване на брак няма да са паднали. Така предизвестяват развода си. Предупреждавам, че мнозина ще бранят неприкосновеността на своята самостоятелност, на личната си свобода, което може да ги изненада с неочаквана бременност заради непреценени лични отношения.

- Ще донесе ли финансови успехи или напротив - ще е причината за парични крахове?

Реклама

- Драконът пари даром не дава. Носител е на финансови успехи, но това не означава, че паричният крах ще подмине този, който го е заслужил с грешните си действия. Всички, които имат смелостта да развиват свой бизнес, са орисани на впечатляващи приходи и запомнящи се печалби, защото Драконът цени и уважава смелите, уверените, целеустремените, но и мислещите хора, които умеят да се възползват от добрите възможности.

- Кои знаци от западния зодиак ще се чувстват добре под влиянието на Дракона и кои - зле?

- Такова крайно разделение на приласкани от Дракона и на тормозени от него не съществува. Доброто и злото, успехът и провалът вървят ръка за ръка във всеки зодиак.

Родените в Овен са независими, неспокойни, нетърпеливи, устремени към невъзможни цели, което ги орисва на нелека година, наситена с ядове и нови врагове.

Представителите на Телец са галеници на Дракона в неговата година. От тях зависи да не си създават проблеми.

Близнаците преминават през годината с добро настроение и с оптимизъм. Лесно преодоляват изпитанията.

Родените в Рак са орисани да успяват, каквото и да започнат. Ще изненадат всички с острия си език, нетипичен за Рака, но характерен за Дракона.

За Лъва годината ще е изпъстрена с неудовлетворение, защото постоянно нещо няма да му се получава, както очаква.

Родените в Дева ще гонят целите си без оглед на средствата, ще прегазят и най-близките си, ако са пречка на пътя им.

Трудна е годината на Дракона за Везните, тези чаровни, но непостоянни и несигурни хора, които във всеки миг могат да избухнат агресивно, подтикнати от най-черните краски в характера на Дракона.

Родените в Скорпион са агресивни, отмъстителни, държат околните в напрежение, вменяват им недостатъци. Очаква ги напрегната година.

Стрелецът ще се стреми към ненатоварващи, но доходоносни занимания. Няма да се поколебае да отстрани конкуренти, неприятели. Единици може да стигнат до крайност.

Трудна година за Козирозите, подвластни на неприятни неочакваности причина за колебливост или залитане в крайности.

Водолеите са орисани да градят успешна кариера, да помагат на по-слабите, да воюват със силните срещу неправдата. Идеалисти!

Рибите са устремени към признание, но ако не го получат, се депресират и психиката им се срива до степен да се нуждаят от лечение.

- От какво най-много трябва да се пазим през новата китайска година?

- Едно от най-важните предупреждения на Дракона е да се внимава с алкохола, защото дори и в минимално количество алкохолното опиянение може да предизвика крайно агресивно поведение с невъзможни за поправка последици, особено сред родените в година на Дракона - 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012, както и сред родените в огнените знаци - Овен, Лъв, Стрелец.

- Как бихте посъветвали хората у нас да посрещнат новата година на 10 февруари?

- Посрещането на източната нова година е нетипично за нашите обичаи, но българите, които го припознават, могат да посрещнат Дракона, като украсят дома си с ярки цветя и пъстроцветен хартиен дракон. За трапезата пригответе ястия от месо - пилешко, пуешко или свинско, пелмени, който обича. Не пропускайте на масата да сложите ябълки - печени с мед и сметана или приготвени като покритие на сладкиш, различни салати и ордьоври. Не е необходимо във всичко да се придържаме към китайската традиция.

Четете още

Алена категорична: Ще газим политическа кал до 2030 година

Алена категорична: Ще газим политическа кал до 2030 година

Топастроложката Алена с прогнози за известните през 2024 г.: Николета Лозанова и Ники М. може да имат проблеми

Топастроложката Алена с прогнози за известните през 2024 г.: Николета Лозанова и Ники М. може да имат проблеми

Реклама
Реклама
Реклама