Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/15345952 www.bgdnes.bg

Прокуратурата нищи как се е прибрал Божков

Прокуратурата нищи как точно се е прибрал Васил Божков и е поискала официалните документи и решения от съдилищата в ОАЕ, с които отказват екстрадицията му. Това разбра "България Днес" от свои източници в държавното обвинение.

Зам. административният ръководител на Софийската градска прокуратура Христо Кръстев каза, че към този момент правната институция не твърди нито, че Божков е екстрадиран, нито че е експулсиран, защото няма категорично данни, които да сочат за това, поне на този етап. А да не говорим, че има решение на съдилищата в ОАЕ, в които се казва, че Божков няма да бъде екстрадиран.

Реклама

"Поискахме от Обединените арабски емирства всички документи, всички решения от техните съдилища касаещи Васил Божков. И щом ги получим, ще можем да си отговорим на всички тези въпроси, които не си задавате само вие, а всички в страната, дори и ние от прокуратура", каза пред "България Днес" Христо Кръстев. В момента нито една институция не може да отговори еднозначно как Божков се е прибрал - дали на своя глава, дали е бил експулсиран заради връзки с руснаци, или е екстрадиран, което е най-малко вероятният вариант от всички.

"България Днес" научи от адвоката на хазартния бос Георги Гатев, че разпитите за плащаната от Божков такса "спокойствие", както твърди самият бизнесмен, на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова са приключили на този етап.

"Към момента няма повече да разпитват г-н Божков по това дело. В момента той е спокоен, сам в килия и има много книги за четене на свое разположение. Чете си, чуваме се и се виждаме и чакаме 5 септември. Надяваме се да го пуснат или под гаранция, или под домашен арест", каза още адвокат Гатев. В момента Божков се намира в следствения арест, задържан е по обвиненията за хазарта.

Четете още

Адвокат Людмил Рангелов: Делото срещу Васил Божков е недодялано като това за КТБ

Адвокат Людмил Рангелов: Делото срещу Васил Божков е недодялано като това за КТБ

Васил Божков бил експулсиран от ОАЕ заради връзки с руски граждани

Васил Божков бил експулсиран от ОАЕ заради връзки с руски граждани

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама