Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/svyat/article/17355948 www.bgdnes.bg

(Видео) Перверзник! Арабски хуманоиден робот опипва репортерка

Перверзник се оказва първият хуманоиден робот в Саудитска Арабия, който е заснет как опипва репортерка. Видеото с електронния Мохамед стана хит в социалните мрежи, пише "24 часа".

На клипа се вижда как роботът пипа по задните части жената по време на живо включване от второто издание на изложението за роботика и изкуствен интелект DeepFast в Рияд, Саудитска Арабия. Някои потребители обвиниха хуманоида, че е докоснал неприлично журналиста, но други твърдят, че той може да е бил програмиран да се движи по определен начин или да се е повредил. Според създателите му, той не е бил програмиран да прави такова нещо. 

Реклама

"Аз съм Мохамед, първият саудитски робот в човешки облик. Бях създаден и разработен тук, в Кралство Саудитска Арабия, като национален проект, за да покажем нашите постижения в областта на изкуствения интелект", заяви роботът по време на своето официално представяне на форума. 

По-късно самата репортерка Рауия Ал-Касими призна, че се почувствала крайно неловко в онзи момент, защото не е очаквала подобно "своеволие" от хуманоида.

Реклама
Реклама