Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/19076609 www.bgdnes.bg

Неврохирург: Убеден съм, че Шумахер не може да се изправи на крака

Един от водещите неврохирурзи в Европа д-р Юси Пости, който е директор на департамента по мозъчни увреждания към Университета в Турку, изрази съмнение, че Михаел Шумахер е в достатъчно добро състояние, за да бъде сред посетителите на сватбата на дъщеря си.

Джина-Мария се омъжи за дългогодишния си приятел Йън Бетке в края на септември. Тогава се появиха информации, че Шумахер за първи път от 11 години е бил на публично събитие.

Реклама

„Ако се базирам на информацията, която имам, не вярвам, че Михаел Шумахер води активен живот. По-скоро е в лошо състояние. Почти прикованите към леглото пациента са неподвижни и много чупливи. Невъзможно е да се изправи на крака такъв човек след 11 години. Аз съм убеден, че при него няма никакъв прогрес", заяви Пости пред финландското издание „Илталехти".

„Обикновено пациентите с наранявания като неговото записват някакъв прогрес в рамките на две години и след това запазват постигнатото състояние. Жилището на Шумахер е направено по подобие на болница и има постоянен медицински персонал около него, тъй като през повечето време има нужда от грижи", допълва неврохирургът.

„За всеки един специалист е разбираемо защо семейство Шумахер не допуска почти никого до Михаел. При увреждане на мозъка има различни последствия. Такъв пациент може да откаже да общува с хора, които не са част от семейния му кръг. Никой извън близките не е способен да го накара да комуникира смислено", завърши Пости.

Четете още

Бившата бие без милост Шумахер

Бившата бие без милост Шумахер

Шумахер присъствал на сватбата на дъщеря си?

Шумахер присъствал на сватбата на дъщеря си?

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама