Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sport/article/19036697 www.bgdnes.bg

Индия бие с крикет и хокей

*Изненада при най-гледаните спортове

*Футболът е №1 в света, бокс и ММА извън десетката

Индийските спортни фенове променят маркетинга в спорта, при това неочаквано драстично, показва изследване на агенция "Уърлд Атлас" за това, кои са най-гледаните състезания. Не е изненада, че познатият на европейците футбол ("сокър", както е познат в САЩ и Канада) има зрителска аудитория от 2,5 милиарда. Но на второ и трето място се нареждат крикетът (2 млрд. аудитория ) и хокеят на трева (1 млрд. аудитория).

Причината за огромния интерес към тези спортове е във факта, че те са изключително популярни в най-многолюдната страна в света Индия.

Реклама

Футболът записва огромни цифри на гледаемост по целия свят. Толкова много, че приблизително половината от цялото население се смята, че гледа футбол - турнири като Световното първенство, Европейското, Шампионска лига и Висшата лига. Крикетът заема второ място благодарение на огромната си популярност в Индия, като местното първенство може да се похвали с 270 милиона последователи в социалните мрежи. Победителите от Световната купа са от Австралия, Пакистан, Шри Ланка, Западните Индии и Англия, но и от Южна Африка, Зимбабве и Намибия.

В Европа може да повдигаме вежди, но хокеят на трева е обожаван отново в Индия, където има население от близо 1,5 милиарда. Играта произхожда от Англия през XVIII век, но сега Холандия е доминиращата нация в мъжкия и женския хокей. Популярният хокей на лед изобщо не е сред десетте най-гледани спорта, макар в САЩ, Канада, Русия и северните страни да има много фенове.

Може да звучи странно, но според изследването за аудиторията спортовете бокс, ММА и дори Формула 1 не са сред десетте най-гледани в световен мащаб спортни състезания. В десетката влизат тенисът на корт и този на маса, ръгби, бейзбол, баскетбол и волейбол.

Четете още

Плашат със секс пакистанка на крикет, бяга от изнасилване

Плашат със секс пакистанка на крикет, бяга от изнасилване

Крикет звезда избяга от гаджето преди сватбата

Крикет звезда избяга от гаджето преди сватбата

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама