Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sport/article/18927710 www.bgdnes.bg

Усик арестуван заради пиян другар

*Боксьорът отказал да остави приятеля си

*Световният шампион буйствал, усмиряват го с белезници

Световният шампион по бокс в тежка категория Александър Усик е арестуван на летището в Полша заради пиян свой приятел. Неговият промоутър Александър Красюк разкри, че властите са отказали да пуснат на борда авера на Усик именно с този довод. Това води до скандал, а световният шампион е закопчан с белезници, защото започнал да буйства. 

"Двамата са пътували 11 часа с автомобил и бяха много изморени - разказва промоутърът пред sport.ua. - Приятелят на Усик заспал, докато чакал повикването. При бординга Усик събудил своя приятел и му казал, че ще го чака на изхода. Той успял да премине проверката, но служителите са отказали да пуснат на борда другия Александър. Усик е поискал обяснение от служителите, които са извикали полиция. Той отказал да остави своя приятел. Когато полицията дошла, отправила заплаха, че ще го арестуват. Тогава Усик доброволно е дал ръцете си. Само той е задържан с белезници, защото на видеото се вижда как неговият приятел няма." 

По темата се изказа и граничният полицай Яцек Михаловски, който обясни защо на Усик са поставени белезници. "Те ръкомахаха, защото не бяха доволни, че не са излетели. Белезниците са били предпазна мярка и в управлението са свалени", казва служителят на реда. В крайна сметка двамата са освободени след намесата на украинсия президент Володимир Зеленски.

Четете още

Усик със спрени права!

Усик със спрени права!

Усик би Фюри, събра всички боксови колани

Усик би Фюри, събра всички боксови колани

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама