Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sport/article/18908213 www.bgdnes.bg

Григор: Далеч съм от края

Григор Димитров обяви, че е далеч от момента, в който ще сложи край на своята кариера. Това също така не е неговото сбогуване с българската публика.

„Не, въобще не е сбогуване с българската публика, Далеч съм от каквото и да е сбогуване. Такива са обстоятелствата. Да гледаме напред. Нещо повече ще дойде след това", заяви Григор.

Реклама

Тази вечер Гришо ще се изправи срещу Новак Джокович в демонстративен мач. Парите от него ще отидат за фондацията на Димитров.

„Ние винаги сме помагали с всичко, което можем. Искам да покажем какво правим -сподели Гришо. - Вече толкова години съм в спорта и искам да дам нещо повече от себе си за децата в неравностойно положение. Още от малък приемам тези неща присърце. Двамата се събрахме да поговорим за това нещо. Даваме една голяма част от себе си за това нещо – фондацията. Искам да помагам и да давам част от опита си, за да е по-лесно и за малките. Надявам се това да бъде началото на една хубава кауза."

Гришо сподели, че е преодолял проблема, който го спря на US Open.

"Със сигурност съм по-добре щом съм тук. Малко липса на късмет на последните два турнира от Шлема да имам такъв проблем. Не съм очаквал да имам такъв проблем с тялото. Просто не знаеш какво ще случи, така е в спорта. Бях максимално подготвен. Отдавна не съм играл толкова мачове един след друг. Това се получи от акумулация след много мачове, смяната на часовите разлики. Сега е по-специално, когато играя толкова много мачове на такъв етап от кариерата си. Дори след много разочарования, има нещо вълнуващо, защото с моя отбор работим с това да намерим най-добрата програма, за да се чувствам най-добре

Той сравни успехите си с факта, че е довел Ноле в София.

„Това не може да се сравни с успехите. Това не е за мен, а за цяла България. Искрено се вълнувам за това нещо. Винаги съм искал в България да има тенис от световно ниво. Да има играчи и мачове. Искам това да бъде един от най-добрите ми спомени. Този мач не го правим за мен или за Новак, това е всички фенове на спорта. Няма две мнения, че това нещо остава един от най-важните ми моменти като българин за такъв вид проява. В последната седмица бях фокусиран да се чувствам добре здравословно, защото срещу Новак това ще ми трябва. Двамата се вълнуваме. Не е лесно, когато играеш такъв вид мач. Искаме да покажем най-доброто от себе си и много добри разигравания за публиката. Малко остана, след малко започваме подготовката и нека да имаме една хубава среща", каза Гришо.

Той добави, че няма тайна на възраждането му.

„Няма тайна. Постоянната работа. Много съм упорит, не се предавам. Дори когато имах тежки моменти във и извън корта, никога не спирах и не се притеснявах. Тенисът не е спринт, а маратон. Новак продължава след 20-ата си година да играем, аз съм още в 16-ата си. Когато започнах да тренирам, знаех, че съм на много по-високо ниво. Титлата в Бризбейн ми даде добър старт, след това бе постоянството. Когато имаш добри резултати и ранкингът си идва. Трябва да съм добре, за да давам най-доброто от себе си на всеки турнир", каза Димитров.

Реклама

Григор и Ноле са подготвили и програма за след мача. Не пожелаха да я разкрият, смеейки се.

„Имам достатъчно напрежение за мача, не мога да мисля и за след това какво ще се случва. Имаме планове какво ще правим, но нека първо изиграем мача. Новак Джокович е по традиционните неща, измислили сме нещо", каза с усмивка Димитров.

За него двата незабравими момента от срещите им до момента са победата му над Ноле в Мадрид и загубата на полуфиналите на "Уимбълдън".

„Оценяваш мачовете, които побеждаваш. Мачът на "Уимбълдън" ме накара да науча много повече от мача с Мадрид. Имах сетболи в четвъртия сет на "Уимбълдън" и никога няма да забравя. Имах нужда 2-3 седмици да се възстановя психически от този мач. След него започнах да разбирам други неща за тениса и това ми помогна да разбирам други неща в тениса, както и как да играя с тенисисти от калибъра на Новак. Това е един от мачовете, които ми стоят в съзнанието", заяви Григор.

"Следващият турнир, на който ще участвам, е Laver Cup и след това в Китай – Пекин и Шанхай. Трябва да внимавам с натоварванията. Ако всичко върви добре, ще продължа да играя и целта е Торино в края на годината", добави Димитров.

"Надявам се такъв тип мачове да правим и след това. Много се вълнувам и го очаквам с нетърпение. Целта е да бъда сред най-добрите 8 за годината, но само постоянството би ми помогнало. Не искам да отивам в тази посока и не искам да си създавам излишен стрес. Искам да бъда спокоен на корта и резултатът ще дойде. С или без Торино, тази година е една от най-успешните ми откъм постоянство и мачове. Това ми дава голяма цел за другите години – да започна следващата по-добре и да имам повече успехи. Гледам турнир за турнир и нека да видим къде ще съм", каза Димитров.

„Най-лесно е да се играе тенис от дивана. Вземи ракетата и сложи ми маратонките – казвам на моите приятели, които ме критикуват. Всеки има критици, не обръщам внимание и не ги мисля. Изцяло се фокусирам върху себе си, защото тенисът е индивидуален спорт", каза Димитров.

Първата ракета на България взе отношение и по темата с допинг скандала, в който се забърка световния №1 в тениса Яник Синер.

„Когато има правила и някой ги наруши, никой не харесва това. В цялата ситуация никой нищо не знаеше и затова има недоволство от страна на другите тенисисти, Дори ATP не знаеха. Това, че нямаше информация накара много тенисисти да се запитат повече неща. Не мисля, че Яник Синер ще направи нещо нарочно, каквато е била ситуацията. За момента нищо друго не е ясно" каза Гришо.

Четете още

Мис Силикон: Гришо, ти си мечта за жените!

Мис Силикон: Гришо, ти си мечта за жените!

Григор Димитров: Нося герба на България в ракетата си

Григор Димитров: Нося герба на България в ракетата си

Джокович загрява за Гришо със... сиртаки (ВИДЕО)

Джокович загрява за Гришо със... сиртаки (ВИДЕО)

ПРЕСТИЖ! Гришо сменя Рафа Надал в голям турнир

ПРЕСТИЖ! Гришо сменя Рафа Надал в голям турнир

Реклама
Реклама
Реклама