Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sport/article/18819710 www.bgdnes.bg

Гришо с шанс за финалите в Торино

Димитров остава сред десетте най-добри и след US Open

Най-добрият български тенисист Григор Димитров запази шанс за попадане за финалите на АТП в Торино. Той ще трябва да попадне в Топ 8, за да може да участва във финалната надпревара в мъжкия тенис за сезона наесен. Към момента осмата позиция в ранглистата се заема от норвежеца Каспер Рууд, който има 4010 точки в актива си. Димитров е с 3965 пункта.

С достигането до четвъртфиналите на US Open Гришо си гарантира оставане в топ 10 и след края на последния за годината турнир от Големия шлем.

Реклама

В класирането на живо към момента българинът е под щ9, като единственият, който може да го изпревари, е Тейлър Фриц. Това би се случило при негова победа срещу Франсис Тиафо в полуфинала помежду им, който е довечера. Самият Тиафо и Джак Дрейпър, който е другият по-нискоранкиран полуфиналист, не биха могли да изпреварят Григор дори и при спечелване на титлата.

Българинът се завърна в топ 10 на 1 април, след като достигна до финала на Мастърса в Маями. Оттогава той заема неизменно или щ9, или щ10.

Той е десети и в годишната класация, която определя участниците във Финалите на АТР. Разликите обаче са много малки и битката за Торино и за оставане в топ 10 в следващите седмици ще бъде много интересна. Към момента зад Григор са тенисисти като Томи Пол, Стефанос Циципас, Хуберт Хуркач и Франсис Тиафо.

Четете още

Контузен, Григор Димитров отпадна от US Open

Контузен, Григор Димитров отпадна от US Open

ГОЛЯМ И ВЕЛИК! Гришо най-стар на US Open

ГОЛЯМ И ВЕЛИК! Гришо най-стар на US Open

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама