Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sport/article/16816228 www.bgdnes.bg

Мачът на Кубрат Пулев за титлата е под въпрос

Мачът на Кубрат Пулев е под въпрос за титлата на Световната боксова асоциация в тежка категория. Двубоят на Кобрата срещу шампиона Махмуд Чар, все още не е одобрен от професионалната организация, съобщи "Спортната джунга".

Това е причината двете страни все още да не обявяват официално срещата. Миналата седмица известният американски боксов специалист Дан Рафаел публикува новината за предстоящия двубой. Според негов източник двете страни вече са подписали договор, а срещата е планувана за март в България.

Реклама

WBA е получила запитване от щаба на Кобрата за подобен мач, но то не е потвърдено. В искането за организиране на битката са посочени две локации – България и Саудитска Арабия. На 8 март в Риад е планиран двубоят между Антъни Джошуа и Франсис Нгану.

От щаба на Мануел Чар не отрекоха битка с Пулев, но отказаха да дадат подробности преди излизането на официалното прес съобщение. В момента Световната боксова асоциация разглежда запитването от щаба на Кобрата, но пред този мач има два сериозни проблема.

Единият е, че Пулев не е в Топ 15 на ранглистата. Според правилника на организацията претендентът трябва да бъде ранкиран, за да може да се бие за пояса. Ако българинът бъде одобрен, това ще предизвика недоволството на останалите бойци, които са в Топ 15 на ранглистата, както и на техните промоутъри и мениджъри. Всичко това може да доведе до съдебни дела срещу WBA. Другият проблем е свързан със самия шампион. Чар спечели титлата през 2019-а срещу Александър Устинов, но оттогава не е правил защита на пояса. Освен това през последните няколко години заведе дела срещу промоутъри и дори срещу WBA. Изходът на процесите все още не е решен окончателно.

Затова всеки мач на Чар се разглежда внимателно от юристите на Световната боксова асоциация. Ако двубоят се осъществи, Пулев може да запише още едно постижение в историята на българския професионален бокс. Никога досега България не е била домакин на двубой за една от четирите най-престижни световни титли.

Четете още

Кобрата пак се бие за титлата

Кобрата пак се бие за титлата

Наследниците на шампионите: ето кои бебета се родиха през 2023 година

Наследниците на шампионите: ето кои бебета се родиха през 2023 година

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама