Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sport/article/16805808 www.bgdnes.bg

Кобрата пак се бие за титлата

Кубрат Пулев ще спори за пояса на WBA

Кубрат Пулев ще направи трети опит да се окичи с колан на световен шампион по бокс в тежка категория за професионалисти. Кобрата ще се бие за една от титлите на Световната боксова асоциация (WBA) срещу Махмуд Чар, и то не къде да е, а в София. Това обяви един от най-уважаваните боксови журналисти Дан Рафаел в своя профил в X. Срещата е планирана за месец март в София, но все още няма точна дата.

Дан Рафаел добавя, че договорите за двубоя вече са подписани според негов източник. Според американския репортер Чар, който преди време промени своето име от Мануел на Махмуд, е искал да се бие с Дерек Чисора, но този вариант не се е получил.

Реклама

Кобрата ще се опита да отнеме пояса от ръцете на Махмуд Чар, който за последно се качи на ринга през декември 2022 г. в Хамбург, за да нокаутира Нури Сефери още във втория рунд.

Германецът от сирийски произход има 34 победи (20 с нокаут) и 4 загуби. Той спечели въпросната титла през 2017-а срещу бившия противник на Кобрата - Александър Устинов.

Последният мач на Пулев на професионалния ринг бе през декември 2023 г., когато победи по точки Анжей Вавжик на галавечер в Коста Меса, Калифорния.

Българинът се би за титлите в тежка категория два пъти, но загуби от Владимир Кличко и Антъни Джошуа.

В София е много възможно на ринга да се качи и другия Пулев - Тервел, но това още не е потвърдено. Преди месец в Коста Меса, Тервел победи със съдийско решение Дионардо Майнър в шеструндов мач.

Четете още

Кубрат Пулев: Ще надмина брат ми Тервел по деца

Кубрат Пулев: Ще надмина брат ми Тервел по деца

СЛЕД БОЯ НАД ВАВЖИК: Кобрата търси мач за световната титла

СЛЕД БОЯ НАД ВАВЖИК: Кобрата търси мач за световната титла

Реклама
Реклама
Реклама