Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sport/article/16744761 www.bgdnes.bg

В Австралия обявиха: Гришо е Кралят на обрата

Димитров вече с три победи на корта тази година, след като изостава в резултата

Българската тенис звезда Григор Димитров вече се превръща в Краля на обрата. Такова прозвище му измислиха австралийските медии. Повод за това бе победата на първата ракета в мъжкия ни тенис в мача си на двойки от осминафиналите в турнира на твърди кортове в Бризбейн.

Реклама

Гришо и партньорът му Себастиан Корда от САЩ надвиха Хари Хелиоваара от Финландия и Джон Пиърс от Австралия с 2:1 сета (4:6, 6:3, 10:3) в мач, продължил 1 час и 22 минути. Въпреки че двамата изоставаха, това не им попречи да се справят с опонентите си и да стигнат до четвъртфиналите.

Както е известно, Димитров обърна на сингъл и британеца Анди Мъри с 2:1 (4:6, 7:5, 6:2) още в първия ден от новата 2024 година. Преди това с Корда записаха победа в първия кръг на двойки отново след загуба в първия сет.

Утре сутрин Григор отново има мач. Хасковлията мери сили с Даниел Алтмайер от Германия, като мачът помежду им по програма е не преди 06,00 ч.  българско време. Двамата се срещат в мач от 1/8-финалите на турнира, като победителят от сблъсъка ще се изправи срещу някой измежду Танаси Кокинакис, Ринки Хиджиката, Томас Махач и Томас Мартин Ечевери в спор за място на 1/2-финалите в Бризбейн.

Що се касае до участието на Гришо на двойки, то на четвъртфиналите в Бризбейн Димитров и Корда ще се изправят срещу двойката Лойд Гласпул (Великобритания) и Жан-Жулиен Рожер (Нидерландия). Този мач ще се проведе на 5 януари.

30-01 Григор Димитров започна силно годината в Бризбейн

Четете още

Гришо в небето на Коледа

Гришо в небето на Коледа

ДИЛЕМА! Везенков срещу Григор за Спортист на годината

ДИЛЕМА! Везенков срещу Григор за Спортист на годината

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама