Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/6795565 www.bgdnes.bg

Ето го най-големия лайнер

Той е в пъти по-огромен от потъналия „Титаник“

23 басейна и симулатор за сърфисти разхлаждат 6700 пасажери

Най-голямата плаваща какофония в света пори Средиземно море, след като на вода е пуснат чудовищният круизен лайнер „Симфония на моретата“.

Корабът е пет пъти по-голям от „Титаник“, а ако бъде забоден на носа си, ще стане третият по височина небостъргач в Европа. Дългият 362 метра звяр рекордьор се извисява на 18 етажа и е натъпкан до пръсване с пързалки, басейни, джакузита и всевъзможни други забавления. 40 ресторанта изхранват армията от гладни пътници, чийто брой може да стигне 6680 души. 2200 души работят за кефа на туристите.

Реклама

23 басейна, симулатор за сърфисти, спа, кино, казина, ледена пързалка и увеселителен парк с въртележки, голф игрища и стени за катерене забавляват гостите, докато плаващият град се носи към следващата си дестинация. Пързалка води от един от баровете до палуба няколко етажа по-надолу. Пързалки има в аквапарка, както и в някои от семейните мезонети на борда. Цели 27 двуетажни апартамента посрещат заможни семейства с деца, като те са оборудвани с екстри като въздушен хокей и 60-инчови телевизори.

3D кино, театрални и кабаретни постановки са част от програмата, а за мераклиите за малко спокойствие има парк, който е истинска ботаническа градина с 12 хиляди вида растения.

„Симфония на моретата“, който е строен в продължение на две години и струва 1,35 милиарда долара, направи бойното си кръщене със скромен рейс от Барселона през Неапол до пристанището на Рим – Чивитавекия. През лятото плаващата лудница ще обикаля из Средиземно море, а през есента ще се насочи към Карибите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама