Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/6684401 www.bgdnes.bg

Туристи се губят в леден лабиринт

Уникален леден лабиринт построи върху огромна площ в полския ски курорт Закопане група от опитни художници и местни ентусиасти.

Повече от две месеца 40 мъже и жени режат и редят ледени блокчета в опит да подобрят рекорда на Гинес. Неуморният труд се превръща в най-големия лабиринт от лед и сняг на открито. Простира се на площ от 2500 кв. м. Предишното върхово постижение също принадлежи на групата от Закопане, която всяка година през ноември започва да строи забележителното архитектурно чудо. То е високо 250 см, а коридорите му са дълги повече от 10 км. За построяването му са използвани 60 хил. ледени блокове.

"Основната цел не е да запишем името си в Книгата на Гинес. Идеята е туристите, на които им омръзне да карат ски, да намерят друго забавление, свързано със снега", обясняват създателите на зимната атракция. "Пълното обхождане на лабиринта също е голямо предизвикателство, подобно на спускането по склоновете на планината. Ходенето вътре е свързано с огромно физическо натоварване и предлага максимална емоция на туристите. Най-вече като се загубят и трябва да намерят верния път до изхода. Адреналинът е на макс и без да се качват на ските", допълват организаторите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама