Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/6681759 www.bgdnes.bg

Пробита подводница крие милионите на Ескобар

Несметното богатство на кокаиновия крал Пабло Ескобар е на път да бъде намерено от ЦРУ на дъното на океана.

Най-могъщата шпионска агенция в света от години търси милионите на убития през декември 1993 г. колумбийски наркобарон, но без особен успех. Едва тези дни свръхмодерна техника показва наличието на потънала подводница в Атлантическия океан, близо до брега на Пуерто Рико. Тя се намира на маршрута от Колумбия до острова в Карибския басейн, където Пабло доставя голяма част от коката с малки подводници с дистанционно управление. От Пуерто Рико с моторни лодки стоката се доставя на територията на САЩ.

Реклама

Шефовете на ЦРУ светкавично организират секретна операция за проучване на находката. На място отиват най-добрите водолази, защото потъналият плавателен съд се намира на сериозна дълбочина. Първоначалният оглед установява, че със сигурност става дума за една от прочутите подводници на Ескобар, които през 80-те и 90-те заливат Щатите с най-скъпия наркотик.

Разпоредено е започване на втора фаза от операцията, която включваше нейното изваждане на повърхността. Изследванията със сонар и рентген сочат, че на борда се намират добре опаковани пачки с пари. Очакваната стойност на финикийските знаци е приблизително 100 млн. долара.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама