Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/19199220 www.bgdnes.bg

Владо Пенев на 66: Самоизолирах се!

Не може да имаме само права, имаме и задължения

"Не може само да искаме в този живот, трябва и да даваме. Също както не може да имаме само права, трябва да имаме и задължения. Едно от тях е да упражним гласа си. Защото, знаете ли - има много повече причини да се обичаме, отколкото да се мразим и да си завиждаме. И колкото по-бързо го осъзнаем, по-добре за нас."

Това казва актьорът Владо Пенев, който всеки път гласува на избори.

"От година не гледам телевизия, не следя новини, сериали, риалитита, не чета информационни сайтове. Самопоставил съм се в такава изолация умишлено. Откъсвайки се, опитвам да се концентрирам върху това, което правя. Вярвам, че има смисъл и че е важно", казва актьорът.

Реклама

Само преди дни Пенев навърши 66 години, които отпразнува на сцената на Народния театър след постановката "Великденско вино". Като подарък актьорът си е направил татуировка. "Да, на 66 години си направих", смее се Владо. Актьорът вече е пенсионер и това в момента най-много го радва.

"Имам време за преосмисляне, но съм щастлив действащ пенсионер. Време ми е сега да пътувам и дай боже, да имам внуци. Сега имам повече причини да отказвам каквото и да било, макар и преди да съм го правил, докато съм се опитвал да балансирам, за да не се претоварвам. Изхабяването не е полезно за никого", казва Владо. В момента той участва в 7 представления в Народния театър и в още три в МГТ "Зад канала". "Това са общо 10, които средно се играят по два пъти в месеца, тоест играя 20 дни в месеца, така че не може да се каже, че съм бездействащ пенсионер", смее се актьорът.

Освен че приема роли, които харесва, Пенев се е отдал и на любимото си хоби - пътуването. "В края на годината заминавам за Нова Зеландия, където ще посрещна Нова година", казва той, като разбира се, в неговите постановки ще има хора, които да го заместват.

С днешна дата актьорът, който бе и министър на културата през 2013 година, съжалява хората, които се занимават с политика.

"Тъжно е да си в политиката понякога. Аз обаче съм горд със себе си, че взех решение да вляза в политиката преди време. Срещнах много различни хора, добих опит, но съчувствам на онези, за които политиката е цел в живота. Много ще им е трудно политиката да е основната част в живота им", казва актьорът.

Той смята, че българите не сме по-различни от останалия свят. "Не знам какво ме направи такъв оптимист, но бъдещето ни е европейско", посочи той.

"За първи път, когато излязох от България, бях на 16 или 17 години. Майката на моя близка приятелка замина да работи във Виена и те ме поканиха да празнувам Нова година при тях. Отидох в сърцето на капитализма и душата ми се "напълни" с капитализъм. За първи път видях сексшоп, купих си няколко чифта дънки. Много различен свят, към който и ние принадлежим. И така трябва да бъде", с усмивка споделя Пенев.

Четете още

Владо Пенев: Пробвах всичко, но сестра ми не оцеля

Владо Пенев: Пробвах всичко, но сестра ми не оцеля

Владо Пенев празнува два рождени дни наведнъж

Владо Пенев празнува два рождени дни наведнъж

Бойко Кръстанов показа къде живее Владо Пенев

Бойко Кръстанов показа къде живее Владо Пенев

Григор Вачков натискал Владо Пенев и Марта Вачкова за внуче

Григор Вачков натискал Владо Пенев и Марта Вачкова за внуче

Реклама
Реклама
Реклама