Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/19043049 www.bgdnes.bg

Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз"

Първи концерт за доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато в България и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares в афиша на "Аларма" само ден след големия японски пианист.

Това ще се случи на 23.10.2024 от 21,00ч. в клуб "Сингълс" (НДК, вход А4) . Масахико Сато ще видите и чуете с Йотис Дамианидис (Япония- Гърция). На другия ден - 24.10.2024 отново в същия бар от 21,00 часа пък можете да гледате - Виолонс Барбаръс (Монголия-Франция).

Реклама

Месечната програма на концертната поредица "Аларма Пънк Джаз" в Зала "Сингълс" на НДК за октомври 2024 е с акцент Азия. Масахико Сато е един от знаковите за японската джаз сцена пианисти, активно концертиращ от края на 50-те години на миналия век до днес. На другия ден пък ще можете да се зарадвате на музиката на Енкхжаргал Дандарваанчиг - конеглаво манголско виолончело "мориин хуур", Фабиен Гуйо - перкусии и Димитър Гугов - гъдулка от България).

Mасахико Сато излиза на професионалната сцена като пианист още на 17 години, акомпанирайки на танцьорки, илюзионисти и стриптизьорки в района Гинза, както пише за него Джон Скофийлд през 1991 г.

През 1959 Сато-сан вече е част от групата на барабаниста Джордж Кавагучи (заедно със саксофонистите Садао Уатанебе и Акира Миядзауа). Завършва Университета "Кейо" и през 60-те заминава за "Бъркли Колидж".

Четете още

LED ZEPPELIN SYMPHONIC огласи мощно Зала 1 на НДК в София (Фотогалерия)

LED ZEPPELIN SYMPHONIC огласи мощно Зала 1 на НДК в София (Фотогалерия)

Какво, къде и кога да гледаме от фестивала "Синелибри"

Какво, къде и кога да гледаме от фестивала "Синелибри"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама