Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/18162541 www.bgdnes.bg

Етиен Леви: Не знам дали ще стана депутат!

  • Ако влезе в парламента, няма да участва в "Капките" 
  • Нека изчакаме окончателните резултати и да мине общото събрание на партията, която ме излъчи

"Не смея да казвам нищо, защото все още резултатите от парламентарния вот 2024 г. се броят." Това каза вчера певецът Етиен Леви специално за "България Днес" в отговор на въпрос дали ще стане депутат в 50-ото Народно събрание.

Реклама

"Едно обаче искам да кажа, че слоганът: "Купуването и продаването на гласове е престъпление!" трябва да звучи "Купуването и продаването на гласове са престъпления!", но явно в нашата страна те не са, защото все още няма осъден за тези деяния, а те се случват на всички демократични избори в България", категоричен е музикалният педагог.

По негови думи партия "Величие", чийто член е той, все още не е провела своето общо събрание, защото очаква последните резултати от преброяването на гласовете.

"Затова нищо не мога да ви кажа относно въпроса ви дали ще стана депутат. Аз съм изключително лоялен и дисциплиниран човек и няма да си позволя да говоря, преди да съм наясно с фактите", обяснява Леви и допълва: "Важното е, че тази формация, за която всички говореха, че е някаква селска партия, защото нямаше пари да си плати и не е имала нито едно участие в националните медии, влезе в парламента с вота на хората".

По думи на музиканта партията успяла да събере симпатизанти единствено и само благодарение на живите срещи с българите по места в цялата страна.

"Фениксът "Величие" се разгърна от пепелта, защото членовете обикаляха неуморно родината ни и правеха най-важното, говореха с хората на разбираем за тях език и по проблеми, които пряко ги засягат и вълнуват", категоричен е Етиен Леви и допълва: "А знаете ли, че извън България по пунктовете за гласуване в Европа и по света са се виели опашки от българи, които са искали да упражнят своя вот?", каза менторът от "Капките". И продължава: "Капките" са моят любим формат, който е част от сърцето ми. Ако продуцентът Маги Халваджиян реши да ме покани, твърдо заявявам - насреща съм, но не знам дали ще реши да снима ново издание, дали ще ме покани, защото още е твърде рано", признава Етиен Леви.

Реклама

Ако влезе в парламента, музикантът едва ли ще участва в музикалното риалити. Магърдич Халваджиян, който продуцира шоуто, е категоричен, че: "Законът за съжаление не позволява участие на политици в телевизионни формати. На този етап обаче никой не знае дали Етиен ще стане депутат".

Екипът на продуцента засега не работи върху ново издание на "Капките", но до момента не е изпускан сезон на най-гледания и успешен музикален формат и най-вероятно ще има такъв догодина.

"Етиен Леви е незаменим както за "Капките", така и за група "Трик", отсече с категоричност певицата Руми Георгиева, с която Леви възроди "Трик".

По нейни думи "Капките" със сигурност ще загубят най-добрия си музикален педагог, ако Етиен Леви влезе в парламента, но: "Дано Етиен успее да бъде толкова успешен в парламента, колкото е в музикалния бранш, и се надявам да е избрал точния самолет, с който да полети в политиката".

За Руми Георгиева обаче най-важно е колко полезен ще бъде оттук нататък обичаният музикален педагог за общата им група "Трик".

Не съм доносник на ДС!

"От ДС искаха да ме вербуват в две срещи, аз категорично отказах. Доносник от мен няма да стане! Аз семейството и кръвта си никога няма да предам!"

С тези думи Етиен Леви коментира новината, която се появи в края на май, че е бил агент с псевдонима "Панайотов" към Шесто главно управление на Държавна сигурност.

Певецът разказва, че преди 10 ноември 1989 г. е ходил на две срещи с вербовчик:

"На първата ме покани да им сътруднича! На втората му казах точно това: "Няма как аз точно да предам семейството и кръвта си!".

Леви припомни, че в миналото излезе доста подробен списък на музиканти, негови колеги, които са сътрудничили преди демократичните промени на ДС, и негово име тогава не фигурираше в листите.

"И сега доста услужливо някой реши да ме изцапа и да опетни името ми с думата доносник. Всичко е заради изборите", категоричен е Леви.

Той не се интересува кой стои зад атаката към него и нарича злостниците срещу името му смешници.

"Аз съм опитен човек, на 3 юли ще направя 67 г. и напредването на възрастта ми говори, че съм натрупал житейски опит. Въпреки че гените ми са на хуманитарист и идеалист, а не на материалист, където не се представям толкова добре, няма да рухна от тези подли нападки! Защото имам дух, чест, доблест и най-важното - любовта на хората", категоричен е Леви.

Според него "Панайотов", под чийто псевдоним се твърди, че е бил вербуван, вероятно е името на агента, който в далечното минало той е виждал в две срещи.

"Поне така предположи вчера жена ми, но знаете ли колко незначителен е бил този човек в живота ми, когото срещнах наистина два пъти, че дори не помня името му! Не помня кога е било това, но беше много преди промените", опита се да върне лентата десетилетия назад музикалният педагог.

Четете още

Етиен Леви влиза в парламента?

Етиен Леви влиза в парламента?

Етиен Леви: Никога не съм бил агент на ДС!

Етиен Леви: Никога не съм бил агент на ДС!

Етиен Леви бил агент от ДС

Етиен Леви бил агент от ДС

Етиен Леви ПРОСЪЛЗИ България: Не помня майка ми, починала е, когато съм бил на годинка и половина

Етиен Леви ПРОСЪЛЗИ България: Не помня майка ми, починала е, когато съм бил на годинка и половина

Реклама
Реклама
Реклама