Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/17453540 www.bgdnes.bg

Разпитват Вергов и Пападопулу

  • На представянето на кримикнигата "Минало несвършено"
  • Издирвачите през 90-те бяха полуполицаи, полупрестъпници, казва психологът Росен Йорданов

На истински разпит бяха подложени Юлиан Вергов и Ани Пападопулу. Това стана на представянето на книгата "Минало несвършено" на Александър Чобанов и Владимир Полеганов в четвъртък вечерта. Двамата разиграваха истински разпит от ченге, в ролята на което застана журналистката Стаси Кара. Актьорите отговаряха на лични въпроси за живота си, като импровизираха.

Реклама

"Отдел "Издирване" са събирателни образи на тези структури, които витаеха през 90-те години на миналия век. Аз също се слагам там, като един особен призрак. Живеехме в едни интересни времена, когато много убийства разкрихме, много изчезнали намерихме. Работих с хора, които бяха полупрестъпници, полуполицаи, които в днешно време щяха да имат присъди. Но днес полицията е по-стерилна."

Това каза криминалният психолог Росен Йорданов, който също присъства на премиерата на книгата. В нея има пресъздадени и глави от сериала "Отдел "Издирване" по Нова тв. Главните действащи лица в лентата бяха именно Вергов и Пападопулу.

"След "Дяволското гърло" много се ентусиазирахме и направихме този сериал "Отдел "Издирване". Аз му разказах на Сашо различни истински случаи на образи, които са много интересни. Тези хора бяха интересни, защото субкултурната среда, в която живеехме, беше наситена с изключителни хора. Този отдел бе осеян с различни динамични хора, резки един към друг, но и ужасно задружни. И когато запознах Сашо с двама от тях - един бивш и един настоящ, виждах с очите си как бавно се отваря устата му от учудване, а очите му направо се ококорват", сподели още психологът и допълни: "Искам да кажа, че това, което аз съм преживял, и случаите, които сме имали, нито един писател, дори фантаст, не може да измисли. Всички бяха истински истории."

Криминалният психолог дори разказа една от най-увлекателните случки, в която крадец на самоличности вижда, че в Народното събрание има депутат с неговото име, вади си фалшива карта и започва да работи в събранието. Той дори кани хора от цяла България в кафето на парламента, уж да им уреди разни неща - я тока, я нещо друго. "И когато го задържаха и той трябваше да си плати сметката, вика: "Егати, абе, брато, да не купихме нещо тука бе, некоя картина примерно", споделя психологът пред превиващата се от смях публика.

На представянето дойде и внучката на покойния Анжел Вагенщайн - Жаки, която бе в компанията на бебето и тайнствения си мъж, когото само вестникът ни щракна.

"Той е спокоен, няма да пречи", с усмивка споделиха от издателството на Жаки, а бебето през цялото време на представянето не гъкна и само се усмихваше.

Четете още

Пролетна умора! Вергов каталясал в самолета за Париж

Пролетна умора! Вергов каталясал в самолета за Париж

Юлиан Вергов: Владо Пенев е гений

Юлиан Вергов: Владо Пенев е гений

Реклама
Реклама
Реклама