Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/16912364 www.bgdnes.bg

Тервел Пулев пред Георги Любенов: Боксът е като шах, но с ръкавици!

"Няма как да говорим за бокс и в същото време за липса на интелект! Боксът е като игра на шах, но просто с боксови ръкавици".

Това каза Тервел Пулев във "Вечерното шоу" с Георги Любенов по БНТ.

Братът на Кубрат Пулев зачекна и темата за психологията в бокса, като сподели, че това е един изключително важен аспект от този спорт.

Реклама

"Спортната психология в България много се подценява, особено в бокса и в подобни спорове. Ако нямаш психика, ще забравиш техниката си, когато стъпиш на ринга. Техниката ти ще си остане в съблекалнята!", смята Тервел Пулев, който бе категоричен, че нито той, нито брат му Кубрат ще се откажат от бокса скоро. 

Според Тервел Америка е мястото за бокс.

"Америка е мястото, там всичко е различно, всеки един детайл! Тук, в България, вече имаме опит и може да организираме боксови събития на високо ниво", казва с надежда олимпийският медалист.

Тервел също така загатна, че няма да се отказва от бокса скоро, брат му също продължава смело напред.

"Не се спираме, продължаваме напред, както каза Кобрата. Ще има мачове, все по-нагоре и на по-високо ниво. Очакват ни нелеки битки!", загатва за бъдещи боксови събития, които очакват него и брат му Кобрата.

"Спортът се използва като противовес на агресията. Дори някой да има улична агресия, когато дойде в залата при мен и започне да тренира, започва да усеща културата на спорта. Агресията изчезва! Също така спортът предпазва от наркотиците и подобни глупости", смята Тервел Пулев.

"Например единият ми син Калоян спортува яко. Прави двуразови тренировки, после отива на терена. По този начин има цел, която се опитва да постигне и няма време за глупости!", разказва гордо за сина си боксьорът. 

Според Пулев спортът, културата и здравето правят нацията. 

"Ако нямаме едното, няма да имаме и другите. Всички сме на една сцена" , завършва мъдро Пулев.

Четете още

До седмица решават ще се бие ли Кобрата за титла

До седмица решават ще се бие ли Кобрата за титла

ПодкастЪТ на "България Днес": Боксьорът Тервел Пулев: Бащинството е най-ценната титла

ПодкастЪТ на "България Днес": Боксьорът Тервел Пулев: Бащинството е най-ценната титла

Реклама