Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/15866474 www.bgdnes.bg

Шоуменът Кофе Бабоне култов: В Гана ловят русалка. Има и мъжки, и женски

За някои е чудо, но за атрактивния шоумен и бизнесмен Кофе Бабоне си е нещо нормално. Ганайски рибари вадят с мрежите си русалки от водите на Атлантика. Кофе, титулуван и като Българинчето, го казва ей така, между другото.

Тъмнокожият чаровник разказва как още като малък родителите му са го водили в крайбрежния град Аксим, където риболовците измъквали митичните същества. Важно уточнение: русалките не са само женски, има и мъжки. "Като малък съм ги виждал, ходил съм в Аксим - уверено заявява Бабоне. - Понякога рибарите ги пускат, но понякога ги убиват, защото им ядат рибата."

Реклама

В легендите красивите водни създания пеят неустоими песни на моряците, омайват ги и ги карат да скачат сами във вълните. Тогава се превръщат в страшни морски чудовища, които ядат човешка плът. Дали това е вярно, Кофе не може да каже. "Истината е, че не е рядкост някой рибар да изчезне в океана. Какво се случва, никой не знае, а и не пита. От прастари времена местните знаят, че океанът взима данък, и живеят, приемайки това за даденост и необходимост. Един вид жертва срещу добър улов."

Според ганайския българин всеки може да отиде в Аксим и при късмет да види с очите си чудото. Иначе във всяка крайбрежна кръчма може да чуе разказите на рибарите.

Четете още

Кофе Бабоне: Прабаба ми беше католичка, заради нея съм рижав

Кофе Бабоне: Прабаба ми беше католичка, заради нея съм рижав

Кофе Бабоне прави какаова джунгла в хола си

Кофе Бабоне прави какаова джунгла в хола си

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама