Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/15130799 www.bgdnes.bg

Чалга дивата Лидия пропя срещу домашното насилие

Чалга певица пусна песен срещу домашното насилие!

Младата надежда на попфолка Лидия възпя различното държание на мъжа пред хората и вкъщи, както и посещението на изстрадала жена при лекар заради болежки. Песента се появява в момент, в който цялата държава е ръзтърсвана от случаи на домашно насилие и убийства на млади хора. Кулминацията на народното недоволство са протестите в защита на 18-годишната Дебора от Стара Загора, която беше нарязана с макетно ножче и беше приета в болница със счупен нос и обръсната глава. Появи се информация, че 21-те рани от хладното оръжие са били зашити с над 400 шева.

В парчето "Нека забравя" фолкпевицата описва драматичните отношения с мъжа до себе си и трудностите да се раздели с него, въпреки че я наранява:

Реклама

"Сваляй маската на кавалер.

Кажи го мъжки, че всичко свърши.

Всички вярват, че си ангел с мен.

Но не знаят кой си ти във вкъщи.

Докторе, докторе, нещо боли ме.

Главата, сърцето не иска да мине.

Хапче ми трябва за оптимизъм.

И нека забравя, че го обичам".

В парчето могат да бъдат чути и други фрази:

"Да те моля, просто няма шанс.

Твоята любов, ще ми е за урок.

Сигурно и Бог така не ме е учил".

Въпреки драматичността на текста и музиката Лидия се разграничава, че самата тя е жертвата, а разказва, че е изпълнител, който влиза в роля, за да се случи песента и видеото.

"Като артист мога да си позволя да "вляза в обувките" на дадена роля и да се постарая да я предоставя максимално достоверно. Като публична личност този път избирам да го направя със социално послание. Като човек си позволявам да споделя, че любовта не боли. Тя не е различна навън и вкъщи. Тя не те осъжда, не те заплашва и не те кара да се страхуваш от нея. Аз и целият екип, работил по тази песен, пожелаваме приятно слушане и гледане! Този път избирам да го направя със социално послание #НитоЕднаПовече", разкри мисията си с този проект Лидия.

Само за няколко дни видеото е гледано от милиони потребители в интернет и скоростно трупа популярност.

Четете още

Лидия на "сватбен ден"

Лидия на "сватбен ден"

Лидия празнува като принцеса

Лидия празнува като принцеса

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама