Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/14749507 www.bgdnes.bg

Диомов не се страхува от замърсяване на морето

Взривът стана много далеч от нас, вярвам на властите, дано всичко е наред, казва маестрото

Без притеснения, че българската част от Черно море може да бъде замърсена след разрушаването на украинския язовир "Нова Каховка", си живее Стефан Диомов.

Реклама

"Моля се да няма нищо такова!", възкликва емоционално авторът на "Ах, морето". Знаменитият композитор уточнява, че вярва на експертите, които твърдят, че няма проблеми за водата по нашите брегове.

"Според специалистите процентът от замърсяване на нашето Черноморие е незначителен. Взривът е станал много далече от нас. Черно море е огромно, водата не може да се замърси толкова в никакъв случай. Дай, Боже, обаче тази история да не се раздухва. И дай, Боже, хората да са спокойни. И най-важното - да не изгонят туристите, защото ако се продължава с тези черни прогнози, и това ще стане. Туристите ще избягат", опасява се известният композитор. "И това вече ще бъде истинското бедствие!", обобщава той.

Диомов разобличи като шега историята с подареното му от заместник-кмета на Велико Търново Нейко Генчев сако, за което се твърдеше, че се продава във фейсбук за 50 000 евро. Подобна информация се появи в различни медии напоследък.

"Нистина сме приятели с г-н Генчев, но това е майтап. Това е разказ с намигване", демаскира историята маестрото. "Аз лично много се смях. Но то си личи, че е шега. Защото мое сако да се търгува на такава цена е твърде бомбастично. Усеща се, че случката е измислена за добро настроение", поясни Диомов.

Създателят на "Тоника" препоръча на ценителите на музиката да не се интересуват толкова от анекдоти, а от факта, че тяхната песен "се върти по цял свят в момента". Английският вариант на един от хитовете на Диомов - "Как си, приятелю", изпълнено от Нейко Генчев, се изкачи междувременно доста нагоре в американските класации за кънтри музика.

Въпреки че по думите му от години се е дистанцирал от организацията на прочутия конкурс "Бургас и морето", маестрото не скри мнението си за тазгодишното му издание. За разлика от предишни години сега в него няма да вземе участие нито едно от най-популярните имена в родната поп музика. Голямото изключение е само естрадната ветеранка Маргарита Хранова.

"Радвам се и на Марги Хранова, радвам се и на младите изпълнители. В този конкурс трябва да има от всичко, да, балансът е малко нарушен, но това е работа на организаторите - че има много млади хора - и аранжори, и текстописци, и музиканти... Браво на Марги Хранова, че поддържа дух и форма, че има хубави песни, защото този конкурс е единственият, който остана, и се прави с много добра организация. Аз винаги казвам "браво" на община Бургас. Това са много пари, огромна работа и мисля, че този конкурс ще продължава да бъде въпреки годините на икономии", смята "бащата" на "Тоника".

Четете още

Стефан Диомов проби в американски кънтри чарт

Стефан Диомов проби в американски кънтри чарт

Диомов зарязва софрата заради Прешъс Уилсън

Диомов зарязва софрата заради Прешъс Уилсън

Реклама
Реклама
Реклама