Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/18788273 www.bgdnes.bg

Алое лекува киста на щитовидната жлеза

*Ленено семе и мед премахват възелчетата 

*Наблягайте на рибата в храната 

Независимо от малкия си размер - тегло от 15-20 грама, щитовидната жлеза изпълнява много важни функции. Тя регулира практически всичките обменни процеси, които стават в организма. Този орган може да се сравни с диригент, който ръководи един оркестър, но не с помощта на палка, а с предаването на сигнали, осъществени с помощта на определени хормони.

Заболяването на щитовидната жлеза се проявява основно в 2 форми:

а) Нарушаване на производството на хормони, като произвежда недостатъчно или по-голямо количество.

Реклама

б) Нарушаване на структурата й, като се увеличава размерът, образуват се възли в жлезата, локални уплътнения и т.н. Повишената функция на щитовидната жлеза води до сърцебиене, отслабване и мускулна слабост. Това заболяване се нарича базедова болест. При намалена функция се наблюдава по-ранно развитие на атеросклерозата.

1 рецепта - от д-р Кирчева

Тя е излекувала много свои пациенти, като е настъргвала 2 с.л. тиква, 1 ч.л. мед и 2 капки йодова тинктура. Сместа се разбърква, разстила се върху марля и се прави компрес върху мястото на щитовидната жлеза. Процедурата се повтаря 60 дни.

2 рецепта - за възли на щитовидната жлеза - от Мария Тодорова, Пловдив

а) г-жа Тодорова в продължение на 2 месеца е пиела ленено семе на прах с мед. Възелчетата са изчезнали напълно;

б) за студен възел: лечението е с мед и чист восък, взет направо от пчелар. Болната вземала по 1 с.л. от 3 до 5 пъти на ден. На пациентката е била предложена операция, която тя отказала. След 1 месец отишла на изследвания и установили, че възелът се е стопил;

в) благодарение на високото си съдържание на йод и фосфор рибата подобрява обмяната на веществата, дава градивните елементи за образуването на хормони на щитовидната жлеза, възстановява енергийните резерви на мускулите и премахва чувството на умора.

Реклама

3 рецепта - от Дончо Тонев, билколечител

"Първото нещо, което трябва да направите, е да настържете една жълта тиква и поне 4 пъти през деня да налагате щитовидната си жлеза. Това ще ви помогне да изчистите малките й възелчета. Обикновено процедурата продължава около един месец."

4 рецепта - от Веселина Павлова, Варна

Тя е "стопила" тумор на щитовидната жлеза. "Имах увеличена щитовидна жлеза с възли. Възрастна жена ми каза рецепта, с която се излекувах:

Взема се кора от изсъхнала вишна, начупва се на малки парченца и се пълни плътно в еднолитров буркан. Залива се със спирт - може и с ракия или с водка. Това се прави само в крайната фаза на луната. Сместа се оставя да престои така 21 дни, като периодично се разклаща.

Пих тази настойка по 1 с.л. 3 пъти дневно половин час преди ядене. Когато я свърших, отидох да си направя ултразвуково изследване. Оказа се, че щитовидната ми жлеза е в нормален вид, туморът е изчезнал напълно."

5 рецепта - за лечение на студен възел - от Станка Венкова, с. Слана бара, Видинско

Станка се е излекувала, като в 300 г настъргана сурова тиква се слагат 3 с.л. зехтин и се разбърква. Престояват 2-3 часа. Разстила се на марля и се прави компрес на гушата вечер преди лягане и остава до сутринта. Следващата вечер се повтаря и така 15 дни.

6 рецепта - от Стоянка Кънева с. Бачево, Бургас

Преди 6 месеца на госпожа Кънева й открили кисти на щитовидната жлеза, една от които била видима и с просто око. "Лекарите ме изпратиха за операция, но аз отказах. Научих от други хора за рецептата и я приложих и на себе си. Резултатът бе невероятен: от 4 см кистата стана на 0,9 см, а другите по-малки изчезнаха, като продължих да пия лекарствата. Рецептата, която ви предоставям с удоволствие, има ефект и при киста на яйчниците, и при гуша. Всички, които имат нарушения на щитовидната жлеза, знаят колко неприятни са проблемите, които тя им създава: нервност, трудно дишане, безсъние. Всичко това изчезва.

Ето и самата рецепта: 20 листа от алое, 500 г мед, 500 мл червено вино, 2 с.л. ранилист (това е билка, която се купува от билкова аптека). Листата на алоето се нарязват или начупват на дребни парчета и заедно с меда, виното и ранилиста се смесват. Сместа се вари на водна баня около 30-40 мин. Разтворът се налива в стъклено шише, може и да се прецеди. Съхранява се в хладилник. Приема се по 1 с.л. половин час преди ядене.

7 рецепта - Янка Георгиева, Антоново

Преди повече от десет години бях оперирана от киста на щитовидната жлеза, но за съжаление отново се появи и реших сама да се лекувам. Приложих същата рецепта на Стоянка Кънева.

Същевременно сутрин вземах по едно парче от разпечатката на меда, преди да се центрофугира, колкото грахово зърно. Така се отървах от кистата - след около 1-2 месеца лечение.

8 рецепта - Иван Гьошев от Кюстендил

Той ни предлага заболелите от тиреотоксикоза да се лекуват чрез хранене:

а) при нарушени функции на щитовидната жлеза трябва да се ядат повече орехи, бадеми и лешници;

б) 2 с.л. стръкове блатен тъжник се заливат с 500 мл гореща вода и киснат един час. Запарката се прецежда и се пие по 1 винена чаша 4 пъти дневно преди ядене.

Зелени орехчета със зехтин,

ако е увеличена 

При увеличена щитовидна жлеза

Надка Въткова е излекувала щитовидна жлеза, като:

В стъклен съд се слагат 40 бр. зелени орехчета и се заливат със зехтин. Запушва се и се оставя на хладно и тъмно място, където престоява 40 дни. Пие се 3 пъти дневно по 1 с.л. в продължение на два месеца.

Втора рецепта: смесват се 100 г жълт кантарион и 75 г мента: 2 с.л. от сместа се заливат вечер с 2 ч.ч. вряла вода. Похлупва се и престоява цяла нощ. На сутринта се прецежда и се пие по 100 мл 4 пъти на ден 1 час преди ядене.

Г-жа Желязкова е излекувала студения си възел на щитовидната жлеза, като е вземала по 3 пъти на ден по 2 с.л. мед с вощината.

Взимала го е три месеца и студеният възел се стопил.

Вие питате, проф. Мермерски отговаря: 

Забравете аденома с чай от турта 

Уважаеми професоре, пиша с питане дали е възможно да публикувате рецепти за аденом на щитовидната жлеза. Казвам се Петрана Цанкова, на 72 г., от Исперих.

При аденом на щитовидната жлеза

Рецепта - Йорданка Петрова Минова, Балчик

"Ползва се едновременно чай от турта (камшица, тагетис): В 500 мл вода се кипват от 3 до 5 минути 2 с.л. от билката. Задушава се и като се охлади, топличко се пие по 1 чаша от 150 г на гладно. Останалото количество се изпива на два-три пъти до края на деня, също на гладно. Добре е едновременно да се ползват зрънца от храстовидния бъз - било на сироп, зрънца, наложени със захар в хладилник, или сухи, счукани зрънца по 1 с.л. сутрин и вечер заедно с чая от туртата.

Ако едновременно се налага и компрес две седмици от настъргана тиква цигулка със зехтин и след известно време пак, се ускорява стопяването на образуванията.

Компрес правя така: върху марля слагам затоплената тиква със зехтина, прегъвам една част от марлята върху сместа и се получава компрес, без да се разпилява върху шията, слага се найлон, кърпа или шалче, за да топли, прави се вечер, защото през деня компресът изстива бързо. Може да се налага и хвощ, затоплен на пара по същия начин.

Може към чая да се прибавя и 1 с.л. шведска горчивка."

Рецепта - от Роза Миленова, Перник

Тя е излекувала щитовидна жлеза, като е набрала 40 зелени орехчета, големи колкото маслина, нарязала ги е на две и ги е поставила в емайлирана тенджера. Сипва се 1 кг захар и се оставя да престои така 15-20 дни, като всеки ден се разбърква поне един път. След като изпуснат сока си, орехчетата се нагърчват и по това се познава, че сиропът е готов.

Прецежда се сокът и с един литър студена вода се измиват орехчетата.

Същата тази вода се сипва в прецедения сок и се вари на бавен огън като обикновен сок. Преди да се свали от огъня, се сипва и една лъжичка лимонена киселина. Още докато е горещ, сиропът се разлива в бутилките и се запечатва. По този начин се съхранява за употреба по всяко време на годината. За щитовидната жлеза се вземат по 10 капки три пъти на ден на гладно.

Четете още

Има спасение от високото кръвно

Има спасение от високото кръвно

Мед и орехи церят киста на черния дроб

Мед и орехи церят киста на черния дроб

Медът е цярът на разширените вени

Медът е цярът на разширените вени

Искате здрави черва в жегите? Това четиво е за вас!

Искате здрави черва в жегите? Това четиво е за вас!

Реклама
Реклама
Реклама