Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/19069508 www.bgdnes.bg

Спипват нашенец, участвал в килърска банда в Нидерландия

Антимафиотите го сгащват в столицата по европейска заповед за арест

ГДБОП сгащи нашенец, погнат за участие в организирана кримибанда за убийства, насилие, рекет и изнудване. 32-годишният българин е арестуван в столицата при спецакцията на антимафиотите. Това става ясно от съобщение на ГДБОП в официалната им страница във фейсбук.

На 3 октомври ГДБОП организира специализирана операция, защото получава оперативна информация, че на територията на страната се укрива нашенец, който е издирван от властите в Нидерландия. 32-годишният бандит е заподозрян в изнудване и незаконно притежание на оръжие в Кралството.

Реклама

Акцията е реализирана в изпълнение на европейска заповед за арест, издадена от офис на прокуратурата на град Амстердам, под ръководството и надзора на Софийската градска прокуратура. Соченият за страховит бандит е задържан под стража от Софийската градска прокуратура. 

Операцията е проведена като част от международно разследване. В хода на проведените действия у нас са претърсени 3 адреса и 2 автомобила, свързани със задържания. На един от адресите, обитаван от родния бандит, е иззет преправен боен пистолет със заличени номера и заглушител, 2 пълнителя и 19 патрона за оръжието. Открити са и документи и записки, имащи отношение към разследването. Иззети са и два мобилни телефона. На другите два адреса, собственост на свързано със задържаното лице, са открити още 7 огнестрелни оръжия - 5 пистолета и 2 пушки, както и над 1000 боеприпаса. Проверка на място е показала, че оръжията са законно притежавани, но не съхранявани по надлежния ред. 

 

Властите на Нидерландия са изискали екстрадиция на арестувания български гражданин. Сега предстои делото за екстрадицията да се гледа в Софийския градски съд, но най-вероятно българинът ще бъде екстрадиран, за да бъде съден в Амстердам.

Четете още

Проговори отвлеченият от "Наглите" Ангел Бончев

Проговори отвлеченият от "Наглите" Ангел Бончев

11 години затвор за мъж, убил чичо си заради имоти

11 години затвор за мъж, убил чичо си заради имоти

Реклама
Реклама