Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/krimi/article/18842747 www.bgdnes.bg

(Видео+Снимки) Разследват трафик на близо 1 кг хероин през границата

Разследват трафик на близо 1 кг хероин през ГКПП Видин, двама са в ареста. Това става ясно от съобщение на Окръжната прокуратура във Видин.

На 04 септември в района на ТИР Терминал – Видин митническите служители отклоняват за сканиране и щателна митническа проверка пристигналия на трасе „Изход" на ГКПП Видин лек автомобил с български регистрационни номера.

Реклама

В хода на обстойната проверка граничарите отриват допълнително изградени две кухини в пода на превозното средство. Митничарите ги забелязват, докато возилото минава през рентгена. Граничната полиция веднага проверяват какво има тези пригодени кухини. В една от тях намират найлонов плик, съдържащ няколко пакета с хероин. Общото тегло на наркотика е 842,45 грама. 

Шофьорът и спътникът му са задържани и са обвинение в трафик на наркотици през граница с цел разпространение. Двамата са задържани за постоянно.

Дрогата е иззета и предстои да бъде унищожена, след като всичко бъде изрядно документирано. Возилото, което е използвано за трафика на дрогата, също е отнето.

Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата и в момента се опитват да разберат кои е снабдил нашенците с хероина и къде е щял да бъде предаден. 

Четете още

Куче от ГДБОП надуши тротил в Нова телевизия

Куче от ГДБОП надуши тротил в Нова телевизия

СГАЩИХА дилъра Бачката с много дрога, опитал да погълне наркотика преди ареста

СГАЩИХА дилъра Бачката с много дрога, опитал да погълне наркотика преди ареста

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама