Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/krimi/article/18817717 www.bgdnes.bg

Прокуратурата още се бори да отнеме колата на Нойзи

Прокуратурата не спира борбата си да отнеме возилото на Ивайло Цветков-Нойзи, съобщават от Софийската районна прокуратура.

Прокурор Николай Николаев е протестирал отказа на съдия Мирослав Петров от Софийския районен съд да отнеме колата на Ивайло Цветков-Нойзи. 

Реклама

Протестът е от няколко месеца, но чак сега прокурор Николаев се е запознал с мотивите по решението на съдия Петров и има сериозни възражения. Едно от тях е, че според прокурор Николаев решението е незаконосъобразно. Сега предстои в протеста си районния прокурор да допълни съображенията си. 

Известният анализатор беше осъден на 10 месеца условно за шофиране с 2,5 промила алкохол, но съдът не конфискува беемвето му, въпреки че законът казва, че тази санкция се прилага спрямо пияни или дрогирани шофьори. Според съда отнемането било прекалена санкция. 

"Днес, след запознаване с мотивите на 106-ти състав на Софийски районен съд, наблюдаващият прокурор е категоричен, че прокуратурата ще подържа протеста, като ще добави в него и допълнителни съображения", поясняват от прокуратурата.

Четете още

Нойзи разиграва съдебната охрана до последно

Нойзи разиграва съдебната охрана до последно

Не отнеха колата на Нойзи след пиянската изцепка

Не отнеха колата на Нойзи след пиянската изцепка

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама