Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/krimi/article/18110921 www.bgdnes.bg

Нойзи разиграва съдебната охрана до последно

Не го намират на адреса му, бил в провинцията

Темида не отне колата на журналиста, сметна, че наказанието не е справедливо

Ивайло Цветков-Нойзи разиграва съдебната охрана до последния момент, разбра "България Днес" от свои източници в прокуратурата.

Реклама

След като не се яви на предишното заседание, коментаторът трябваше да бъде доведен принудително в съдебната зала. Съдебните охранители отиват на адреса, посочен от Нойзи, още в 6 сутринта. Когато позвъняват на звънеца, никой не отговаря. Охранителите набират Цветков по телефона, но той не отговаря. След поредното позвъняване най-накрая Нойзи вдига и казва на охранителите, че не си е вкъщи.

"Не съм си у дома, в провинцията съм. Знам за делото и ще се опитам да дойда."

Това съобщава погазилият закона журналист пред охранителите. Държавните служители стоят пред дома на Нойзи и го чакат, за да го отведат до Софийския градски съд, където се гледа делото за отнемането на возилото му след пиянската изцепка. В крайна сметка се отказват и си тръгват.

Ивайло Цветков все пак се появи в съда. Журналистът влезе в сградата в 10:30 часа. Съдебната охрана веднага го дръпна настрани и не го изпускаше от поглед, докато не започне делото.

Впоследствие Нойзи бе вкаран в съдебната зала от задния вход на стаята и процесът стартира. Адвокат Стефан Карайотов, който представлява журналиста, заяви, че отнемането на возилото може да е законосъобразно, но е в разрез с Конституцията на Република България, която е категорична, че правото на собственост е неприкосновено и гарантирано. Изложи и факта, че пред Конституционния съд има две висящи дела, които разглеждат точно този казус, а именно справедливо ли е и пропорционално ли е наказанието отнемане на колата на дееца при такова леко престъпление, като шофиране под въздействието на алкохол. Защото по закон това е леко престъпление.

Съдията отговори, че е напълно съгласен и според него това е в абсолютен разрез с конституцията. В крайна сметка Темида не конфискува колата на Нойзи, но прокуратурата ще обжалва пред Софийския градски съд. Цветков и адвокатът му бяха официално глобени по 500 лева, защото на миналото заседание не се явиха, без да имат каквато и да е била причина, а и не бяха уведомили съда. Тази глоба също може да бъде обжалвана.

Нойзито получи 10 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок, защото бе заловен да шофира с 2,12 промила алкохол в кръвта в столични кв. Драгалевци преди месеци.

Четете още

Не отнеха колата на Нойзи след пиянската изцепка

Не отнеха колата на Нойзи след пиянската изцепка

Нойзи отнесе 500 лева глоба за неуважение към съда

Нойзи отнесе 500 лева глоба за неуважение към съда

ЗА ПЪРВИ ПЪТ! Нойзи ПРОГОВОРИ за нощта в ареста

ЗА ПЪРВИ ПЪТ! Нойзи ПРОГОВОРИ за нощта в ареста

Нойзи се призна за ВИНОВЕН! Договори си 10 месеца условно за пиянската си изцепка зад волана

Нойзи се призна за ВИНОВЕН! Договори си 10 месеца условно за пиянската си изцепка зад волана

Реклама
Реклама
Реклама