Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/krimi/article/18359236 www.bgdnes.bg

Aгентът, разследвал Ружа Игнатова: Не виждам как е възможно да е жива

"Ако Ружа Игнатова е успяла да оцелее, това ще бъде една фантастична история, но не виждам как това би било възможно. Ако е жива, то тя ще бъде с много пластични операции", смята специалният агент Ричард Райнхард, който започва разследването срещу криптокралицата Ружа Игнатова. В предаването "На фокус с Лора Крумова" Райнхард отговори на въпроса, защо от САЩ са увеличили наградата за информация за Ружа.

"Бих предположил, че става дума или да насърчат повече хора да се обърнат към тях, за да приключат случая. Ако аз трябва да заложа, според мен на 70% е мъртва - каза агентът. -  Братът на Ружа Игнатова, Константин, се върна в България след три години в затвора.Малката му присъда е в комбинация от сътрудничеството му с властите и активната му роля в цялата схема. Той беше хвърлен в тази роля, когато Ружа изчезна. Но не мисля, че той е ключов играч. Ако погледнете начина му на живот, можете да видите, че е скромен човек. Ролята му не е била толкова значима, колкото на други хора", разкри Райнхард, който разказа и за началото на разследването си срещу Игнатова.

Реклама

"По времето, когато започна разследването, тъкмо бяхме създали кибер група. Първото нещо, коeто направих беше да се присъединя към няколко чатове за крипто и тогава видях реклама на OneCoin. Още тогава ми стана ясно, че нещо не е наред. Направих проверка на човека, който пусна съобщението. За него имаше информация че е участвал в измамни схеми и преди. Разбрах, че има хора в САЩ, които купуват тази валута. Банките бяха подали сигнал за това. Обърнахме се към прокорутарата на САЩ в Ню Йорк. Започнахме да преглеждаме банките и да разгледаме различни банкови сметки, правихме това в продължение на година", казва още той.

Райнхард споделя, че успява да влезе в схемата под прикритие и да купи крипто валута, за да докаже, че тя не е истинска. Тогава от нищото дошъл един човек и даде информация по случая, това е бил Гилбърт Армента. Властите го залавят, а той започва да им сътрудничи, разкривайки как е работила схемата OneCoin.

"И двамата се опитваха да измъкнат информация един от друг. Ружа ставаше все по-подозрителна и в един момент той каза нещо глупаво. Тогава Ружа затвори телефона и изчезна. Гилбърт Армента сега е в затвора. В началото на комуникацията ни с Гилбърт, той имаше чувството, че тя го наблюдава постоянно. После научихме, че тя е платила на двама шпиони да живеят над дома му във Флорида, още в началото на връзката им. Така че тя винаги го е наблюдавала", посочва агентът.

Четете още

Ружа по-скъпа от Ел Чапо

Ружа по-скъпа от Ел Чапо

ОБРАТ! Ружа Игнатова може да е жива, търсят я в Атина

ОБРАТ! Ружа Игнатова може да е жива, търсят я в Атина

Братът на Ружа Игнатова СЕ ИЗВИНИ и ПРЕДУПРЕДИ: Бягайте от пирамидните схеми като OneCoin

Братът на Ружа Игнатова СЕ ИЗВИНИ и ПРЕДУПРЕДИ: Бягайте от пирамидните схеми като OneCoin

Братът на Ружа ПРОГОВОРИ, издаде неподозирани тайни

Братът на Ружа ПРОГОВОРИ, издаде неподозирани тайни

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама