Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/krimi/article/18330183 www.bgdnes.bg

Син преби баща си на рождения му ден

Агресивно синче преби татко си с метален прът на рождения му ден. Грозните сцени се разиграват на 1 септември миналата година, но едва сега Районната прокуратура в Благоевград внесе обвинителния акт срещу насилника. Това става ясно от съобщение на правовата институция.

Обвиняемият живеел в село Гега, община Петрич, в къщата на родителите си. Той не работел, често употребявал с алкохол и проявявал агресия спрямо майка си и баща си.

Реклама

На 1 септември 2023 г. на рождения ден на баща си мъжът му нанесъл зверски побой с метален предмет. Прибирайки се вкъщи, майка му станала свидетел на влошеното здравословно състояние на пострадалия и подала сигнал на телефон за спешни случаи 112. На място пристигнали полицейските служители и екип на спешна медицинска помощ.

Агресивният син е задържан след няколко часа, а впоследствие е привлечен в качеството на обвиняем за причиняване на телесна повреда при условията на домашно насилие спрямо баща.

По делото е извършена съдебномедицинска експертиза, установила причинена контузия и разкъсно-контузна рана в областта на подбедрицата на таткото.

От становището на вещото лице, изготвило съдебнопсихиатричната експертиза, е видно, че обвиняемият страда от разстройство вследствие употреба на алкохол със синдром на зависимост. Препоръчано е принудително лечение на лицето в психиатрично отделение. В момента синът е в клиника. Предстои делото да продължи в съда.

Четете още

Мъж преби брутално жена си в Кирково

Мъж преби брутално жена си в Кирково

Прекратиха разследването срещу играч на "Лудогорец" Оливие Вердон за побоя

Прекратиха разследването срещу играч на "Лудогорец" Оливие Вердон за побоя

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама