Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/18275826 www.bgdnes.bg

Бивш служител на Евелин Банев: Предупредиха Брендо за обиск във фирмата му

Кокаиновият крал продавал стотици апартаменти в Лозенец на руснаци

"Преди години предупредиха Брендо, че ще има обиск в главния офис на агенцията му за недвижими имоти. Реално Банев не беше собственик по документи, но той движеше всичко там." Това каза ексклузивно пред "България Днес" бившият служител на Кокаиновия крал, която пожела да запази самоличността си в тайна по разбираеми за всички причини.

"Когато започнах работа в дадената агенция, нямах представа, че Евелин Банев е замесен. Аз лично никога не съм извършвала нелегални дейности, докато работих там. Бях обикновен служител, който си върши задачите, дадени му от шефа, съвестно и навреме. Отново казвам, че прекият ми шеф не беше Евелин Банев. Той изключително рядко се появяваше в офиса. Говореше се, че именно Брендо държи агенцията, но официалният собственик бе друг. Банев действаше зад кулисите. Говореше се, че държи и други такива агенции", разказва служителят на Кокаиновия крал.

Реклама

"Интересното във фирмата на Брендо бе, че се продават имоти предимно, да не кажа само на руснаци. Документите, които минаваха през ръцете ми, се касаеха за продажби на имоти по морето в България. Предимно в курортното градче Лозенец. Брендо продаде десетки, даже стотици апартаменти на руснаци в едни от най-тузарските комплекси там", пояснява източникът ни.

По думите й всичко е било законно, но тук човек може да си зададе въпроса, дали по този начин Брендо не е изпирал парите си и дали тези продажби на имоти на са били фиктивни, а руснаците, които са плащали главоломни суми за тези апартаменти, не са били хора на Банев.

Сделките явно не са били съвсем наред, защото на фирмата е направена проверка. Няколко дни преди това обаче Брендо е предупреден какво предстои и взима мерки всичко да бъде изрядно.

"Когато ни казаха, че може да дойдат ченгета в скоро време и да ровят из компютрите и документите, масово служителите бяха уволнени, а на тяхно място назначени нови. Това се случи, преди да се извърши обискът. Може би старите служилите, които бяха освободени, са знаели някакви неща, които е можело да навредят на Банев, но не мога да съм сигурна за това. Техниката също бе сменена", спомня си източникът на "България Днес".

По неофициална информация обиските в крайна сметка се състоят, но ченгетата не откриват нищо, което да говори за каквато и да е била престъпна дейност.

 Доброволно предаване

Брендо се предаде доброволно пред Софийския централен затвор в понеделник сутринта. Евелин Банев бе прегледан в болницата към МВР, където стана ясно, че е здрав. После беше закаран обратно към пандиза, където е и в момента. Кокаиновия крал излежава 6-годишната си присъда, която има у нас. Брендо има още две присъди. Едната е от Румъния и е 10-годишна, другата е от Италия и е 20-годишна. Както каза адвокатът на Брендо Силвия Найденова пред "България Днес", предстои да има дело за приобщаване на двете чужди присъди. В момента се очаква само италианците да изпратят документацията по тамошната му присъда. Румъния вече е изпратила документите. Когато всичко нужно е налично, ще започне процесът, който ще реши съдбата на Банев. У нас присъди не се обединяват, а се взема най-високата под внимание. Това означава, че най-вероятният сценарий е Кокаиновия крал да лежи 20 г., каквато е присъдата му от Италия. Това обаче може да се промени, ако за престъпленията му на италианска територия българският закон предвижда по-леки присъди. Това ще рече, че Брендо може да лежи 15, 10 години или дори по-малко. Какво ще стане с Кокаиновия крал, ще разберем в най-скоро време.

Четете още

Брендо има гастрит, ще е на диета зад решетките

Брендо има гастрит, ще е на диета зад решетките

Банев иска да лежи всичките си присъди в България

Банев иска да лежи всичките си присъди в България

Мафиоти бягат от закона

Мафиоти бягат от закона

"България Днес" единствен "хвана" Брендо

"България Днес" единствен "хвана" Брендо

Реклама
Реклама
Реклама