Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/krimi/article/17608907 www.bgdnes.bg

Доживот за Георги, убил брутално приятелката си

Рецидивистът пребива до смърт Поля с желязо

Килърът и половинката му се познавали над 20 години, постоянно се събирали и разделяли

Доживотен затвор бе присъден за Георги Иванчев, който преби до смърт приятелката си Поля в плевенското село Рибен през 2020 година. Това реши Върховният касационен съд.

Реклама

Кървавият екшън се разиграва на 24 май 2020 година. Георги и Поля се познават повече от 20 години. През времето неколкократно имат любовни отношения - постоянно се събират и разделят. Убиецът винаги е проявявал агресия и неведнъж е налитал на бой на гаджето си. Дори има регистрирани оплакваният срещу него от жертвата в полицията в Плевен.

През 2019 година Георги и Поля отново се събират. Минава почти година и всичко върви много добре, мъжът нито бие Поля, нито нонстоп се карат както навремето. Идилията обаче е напът да приключи, и то фатално. На 23 май 2020 г. двамата отиват на рожден ден в дома на свои приятели, където безобразно се напиват, както обикновено. Георги отново показва истинската си същност. Ревнивецът забелязва, че гаджето му си пише с някого по телефона. Тогава нещата загрубяват. Георги започва да се държи агресивно, да обижда и да унижава Поля пред приятелите им. Мисли си, че Поля му изневерява и си пише с някой мъж. Както всички се веселят, изведнъж напрежението така нараства, че можеш да го срежеш с нож. Георги хваща изгората си, издърпва я от масата и я изкарва извън къщата. Вкарва насила Поля в автомобила си и се прибират в дома на жертвата в село Рибен, тъй като празненството било в съседно село. Нещата някак утихват и двамата си лягат, но спокойствието не трае дълго. На следващия ден, 24 май, вчерашната разправия е подпалена отново от Георги. Този път нещата не приключват само с крясъци. Агресивният селянин започва да налага Поля в главата с шамари и юмруци. Удря я и в корема, в бъбреците и където му падне. Един от ударите в лицето на жертвата е брутален и поваля беззащитната жена на пода. Георги обаче не спира! Започва да рита приятелката си безпощадно, докато Поля спира да се съпротивлява. Това обаче не прави впечатление на Георги и мъжът продължава да рита жертвата в корема и в главата. За капак на побоя с ръце и крака килърът взима метална шина от двора на къщата, връща се вътре и започва да налага Поля и с желязото по главата, гърдите и корема. Когато излива цялата си ярост, вече уморен, Георги вдига Поля от земята и мята почти безжизненото й тяло на леглото в спалнята.

Убиецът не си дава сметка колко жестоко е пребил приятелката си и не търси медицинска помощ чак до следващия ден. На 25 май, след като се наспива, Георги забелязва, че Поля е цялата в кръв, отоци и синини и едва диша. Тогава вече жестокият побойник се обажда на спешния телефон 112 и казва какво е сторил на оператора. Дори се обажда на майка си да й каже, че е смазал от бой гаджето си. След по-малко от половин час на мястото вече има екип на Спешна помощ и няколко патрулки, които са се изстреляли директно от Плевен. Медиците моментално откарват жертвата в болницата, но въпреки усилията на лекарите Поля губи битката с живота на 2 юни 2020 година. Жената умира от жестоките травматични увреждания, вътрешни кръвоизливи, които са в цялото й тяло.

Георги е арестуван на място и тогава започва разследване, което се оказва не толкова трудно за криминалистите. При обиск на жилището органите на реда откриват всякакви доказателства, които директно закопават жестокия убиец. Откриват многобройни следи от кръв и биологичен материал по дрехите на Георги, който съвпада с ДНК материала на жертвата му. Самият убиец дори посочва на разследващите къде е скрил металната шина, с която е налагал Поля. По желязото е открита ДНК и кръв на Поля, както и ДНК на Георги. Заключението на експертизата на веществените доказателства установява, че по всички вещи е доказана кръв на Поля, както и биологичен материал на подсъдимия.

На първа инстанция, както и на втора Темида е безпощадна към насилника и му дава доживотна присъда. Сега и Върховният касационен съд прецени, че доживот зад решетките е най-адекватното наказание, което може да получи Георги Иванчев. Върховните магистрати одобриха и гражданските искове, направени от наследниците на починалата. Трима роднини на Поля си разделят общо 280 бона кръвнина.

Рецидивист

Преди години Георги е лежал в затвора за побой над свои съседи. Има безброй криминални регистрации в полицията в Плевен и неведнъж е арестуван. За него са събрани доказателства, от които става ясно, че е бил агресивен и преди сега да влезе в затвора, постоянно упражнявал насилие спрямо свои съседи и съселяни, както и върху Поля и свои бивши приятелки. Това само утежни положението му в по делото за убийството на Поля и повлия на магистратите за тяхното строго, но справедливо наказание.

Реклама
Реклама
Реклама