Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/futbol/article/19199018 www.bgdnes.bg

"Левски" с план за зимната селекция: Станислав Генчев иска четирима нови

Треньорът на "Левски" Станислав Генчев иска четири нови попълнения през зимата, за да вдигне класата на тима си. Наставникът се нуждае от вратар, десен бек, дефанзивен халф и плеймейкър.

За последния "България Днес" вече съобщи, че е с основно значение за селекцията на "сините". Именно даването на последния решаващ пас е сред слабостите на "Левски" в момента. Треньорът и клубът вече имат набелязан играч на този пост, но предстоят преговори за привличането му. При добро развитие халфът най-вероятно ще дойде под наем на "Герена".

Реклама

Генчев натиска още за десен краен защитник и дефанзивен полузащитник. Причината е, че се видя, че на тези постове няма алтернатива на Алдаир и Карлос Охене. Португалецът бе болен срещу "Берое", а заместникът му Патрик-Габриел Галчев за пореден път не убеди, че заслужава мястото си в игра. Юношата на "сините" допусна фатална грешка при първия гол на гостите.

Охене в момента играе със счупен нос заради липса на достоен заместник в халфовата линия. Още повече че по дефиниция той не е дефанзивен полузащитник, но бе преквалифициран в такъв на "Герена". Освен него на тази позиция е пускан и Цунами, който е бранител.

Генчев вече обяви, че "Левски" се оглежда за още един вратар. Причината е, че след трансфера на Пламен Андреев във "Фейенорд" на този пост зейна пробойна. Хърватинът Матей Маркович е твърд титуляр, но липсата на конкуренция не се отразява добре на изявите му. Продажбата на Андреев в края на летния трансферен прозорец изненада "сините" и те не успяха да му намерят заместник още тогава. Но със сигурност ще бъде привлечен такъв през зимата.

"Левски" без Асен Митков за гостуването на "Пирин" (Бл) за Купата на България в сряда. Халфът е с контузия от дербито с ЦСКА-София и ще отсъства около месец. Алдаир е възстановен от вирусното заболяване, което имаше, и се очаква да се върне в дясно на отбраната. Най-вероятно в титулярния състав ще е и Евертон Бала. Той бе резерва срещу "Берое" заради травма от двубоя с "червените", която му попречи да тренира преди мача със старозагорския тим.

Четете още

"Берое" шокира "Левски" на "Герена", Генчев разочарован

"Берое" шокира "Левски" на "Герена", Генчев разочарован

"Левски" търси новия Дарко Тасевски

"Левски" търси новия Дарко Тасевски

Оперират коляното на Ван дер Каап

Оперират коляното на Ван дер Каап

Филмът за Гунди надъхал играчите на "Левски" за победата над ЦСКА

Филмът за Гунди надъхал играчите на "Левски" за победата над ЦСКА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама