Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/futbol/article/19087292 www.bgdnes.bg

Французин е дългучът в националния, Симеон Петров се извисява на 195 см

Роденият във Франция Симеон Петров е най-порасналият български национал. Защитникът на полския "Шльонск" се извисява на 195 сантиметра и е с една глава над повечето от съотборниците си в тима на Илиан Илиев. Той се появи като резерва при победата с 1:0 над Северна Ирландия и вероятно ще получи шанс и в предстоящия в събота мач с Люксембург. Петров израства във френския град Лимож в семейство на български емигранти. Преди да навърши 18 години, той много рядко идва у нас, за да види роднините си, и дори му е трудно да говори езика. В крайна сметка кариерата му го довежда до ЦСКА 1948, откъдето успява да се наложи и да направи трансфер в Полша.

Вторият най-висок в българския отбор е нападателят на "Левски" Александър Колев. 31-годишният голмайстор e висок 192 сантиметра и често с лекота надскача противниковите защитници. Сред високите играчи в тима на Илиан Илиев са още Ивайло Чочев и Живко Атанасов, които са малко под 190 см.

Реклама

Класацията за най-нисък футболист в националния отбор безапелационно се печели от халфа на "Славия" Иван Минчев. Заместникът на контузения Илия Груев е висок само 164 сантиметра и според официалния сайт на "белите" тежи едва 60 кг. Той е малко "по-дълъг" от легендарния Илиян Киряков, който направи фурор на световното в САЩ със своите 162 сантиметра.

Сред по-нисичките настоящи национали е Ради Кирилов от ЦСКА 1948 със своите 170 сантиметра. С три повече е Илиан Илиев-младши, който е висок сравнително колкото баща си. Националният селекционер дори бе наричан по време на кариерата си с неособено приятния прякор Джуджето.

Четете още

Илиан Илиев: Внимавайте за Барейро!

Илиан Илиев: Внимавайте за Барейро!

Георги Василев-Гочето: Илиан е точният човек за националния!

Георги Василев-Гочето: Илиан е точният човек за националния!

КОФТИ! Груев изгоря за 5 месеца

КОФТИ! Груев изгоря за 5 месеца

Илиан Илиев: Искам да играем с агресия

Илиан Илиев: Искам да играем с агресия

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама