Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/futbol/article/19060389 www.bgdnes.bg

Георги Василев-Гочето: Илиан е точният човек за националния!

Надявам се, че е попил нещо от мен в треньорството, вдъхва оптимизъм в състава

Футболният "професор" и легенда в треньорството Георги Василев похвали своя ученик Илиан Илиев. Специално за "България Днес" Гочето изказа суперлативи към селекционера на националния ни отбор по футбол. Илиан игра под ръководството на големия Василев в "Левски" между 1993 и 1995 година. Тогава "сините" печелят две шампионски титли и завоюват Купата на България.

Реклама

"Определено се радвам от успеха на Илиан и от начина, по който той води отбора, от резултатите, които постига. Той вече е направил достатъчно и като футболист, и като треньор. Гъвкав човек е, умее и знае как да води футбола. Развива се професионално с неговите характерни за него качества. Да се надяваме, че е попил нещо и от мен в треньорския занаят. За мен е важното и съм доволен от това, че съм имал възможност да работил с него", споделя Василев.

78-годишната легенда е оптимист за израстването за националния тим, който вече в осем мача под ръководството на Илиев не познава вкуса на загубата. В събота играем с Люксембург, а следващия вторник (15 октомври) - със Северна Ирландия в турнира Лига на нациите.

"Отборът ни разполага с достатъчно класа и възможности. Има добра организация, атмосфера и дух. Тези неща на 100% ще донесат успех на нашия тим. Всеки един позитивен резутат при Илиан Илиев дава веднага настроение и желание. Хубаво е, че отсега има ентусиазъм сред феновете в Пловдив. С тая надежда живеем, когато дойдат мачовете, футбол без публика не се играе. Трябва да вярваме на момчетата. Оформя се физиономия на този отбор", смята Гочето.

Той съжалява за тежката контузия, която вади халфа Илия Груев от игра за 5 месеца. Но счита, че в средата на терена има достатъчно играчи, които да запълнят липсата. Относно големия брой чужденци в българското първенство и дали това влияе за качеството на националния тим Василев казва: "Модерно е във всички първенства да се налагат доста чужденци. Това не можем нито да го отричаме, нито да го променим."

Четете още

Селекционерът Илиан Илиев: Мръднали сме леко напред

Селекционерът Илиан Илиев: Мръднали сме леко напред

Илиан Илиев: Искам да играем с агресия

Илиан Илиев: Искам да играем с агресия

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама