Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/futbol/article/19001328 www.bgdnes.bg

Издирват биячите на шефа на македонския футбол

*Трима души налагат Муамед Сейдини на паркинг

*Нападението над боса на федерацията било заради албанския му произход

Биячите на президента на северномакедонската футболна федерация Мухамед Сейдини все още се издирват от полицията. Той бе нападнат в петък вечер от трима души на излизане от ресторант в Скопие, където е имал работна среща. Удари е понесъл и неговият придружител.

"В момента, в който излязох от паркинга, бях нападнат от трима души - разказва Сейдини. - Слава богу, травмите не са тежки. Надявам се, че органите на полицията и всички компетентни институции ще вземат мерки за изясняване на случая."

Реклама

От полицията обявиха, че нападателите на футболния бос не са били маскирани, каквито бяха първоначалните информации. Те са избягали веднага и все още самоличността им не е разкрита. Сейдини даде показания за инцидента, а след това в изявление пред TV Clan призова властите да хвърлят светлина по случая възможно най-скоро.

Една от основните версии е, че Сейдини е пребит заради албанския си произход. Инцидентът бързо бе политизиран, след като Демократичния съюз за интеграция алармира за нарастване на етническото напрежение в страната. "Ако президентът на футболната федерация може да бъде атакуван само заради етническата си принадлежност, как един обикновен албански гражданин би се почувствал за своята безопасност и безопасността на децата си?", питат от партията.

От северномакедонската федерация осъдиха нападението и обявиха, че Сейдини няма да се подаде на натиск.

"Ясно и недвусмислено посочваме, че Футболната федерация на Македония няма да позволи насилието да се превърне в средство за въздействие или решаване на каквото и да е предизвикателство - пишат в официално становище от централата. - Призоваваме МВР, както и всички компетентни органи да вземат незабавни мерки и да разследват случая докрай, за да бъдат изправени пред съда извършителите. Уведомихме и ръководството на УЕФА и ФИФА за този инцидент. Президентът остава непоколебим пред подобни заплахи и натиск. Те не отслабват неговата решителност, а по-скоро укрепват неговия ангажимент към почтеността и прозрачността в спорта."

Четете още

Слави: В Северна Македония политиците мразят България и българите

Слави: В Северна Македония политиците мразят България и българите

Вижте как министър от Северна Македония нарича българите "мизерници" (видео)

Вижте как министър от Северна Македония нарича българите "мизерници" (видео)

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама