Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/18989756 www.bgdnes.bg

Хаос в Първа лига заради "Спартак" (Вн)

БФС анулира резултатите на "соколите" при напускане на първенството

Хаос се задава в Първа лига при отказване на "Спартак" (Вн) от участие в елита. Собственикът на "соколите" Павлин Николов обяви, че спира издръжката и клубът прекратява участието си в елита. Това се случи, след като група фенове набиха и съблякоха треньора на отбора Кириякос Георгиу по време на тренировка пред очите на футболистите.

Засега не е ясно дали и кога "Спартак" ще се откаже от Първа лига, но подобен сценарий тотално ще обърка първенството. Според наредбата на БФС, ако това стане преди края на есенния полусезон, то резултатите на "соколите" до този момент ще бъдат анулирани. Това ще е в полза на отборите, които загубиха от "Спартак" и във вреда на тези, които победиха отбора от Варна. Така например ЦСКА и "Ботев" (Пд) на практика няма да са загубили от "Спартак", а "Левски" ще се раздели с една точка от актива си заради равенството 0:0.

Реклама

"Когато футболен отбор напусне първенството преди завършване на есенния полусезон, резултатите от играните от него до този момент срещи се анулират", пише в наредбата на БФС.

Ако отборът напусне първенството след края на есенния полусезон, то регламентът е друг. В такъв случай резултатите от играните от него до този момент срещи се запазват, а за следващите му мачове се присъжда служебна загуба при резултат от 3:0 в полза на отборите, с които следва да играе по програма. Съществува и вариант "Спартак" да продължи участието си в първенството с юноши, което най-вероятно ще доведе до катастрофални резултати. Сегашните футболисти могат да разтрогнат договорите си при две неплатени заплати.

Същевременно 14 души са арестувани във Варна за нападението над треньора Георгиу, съобщават от полицията. Установен е и фенът, който е нанесъл удари на гръцкия наставник. Той е на 46 години, от Варна.

Следващият мач на "Спартак" (Варна) е в понеделник срещу "Септември" в София, но засега няма яснота кой ще бъде треньор и дали отборът изобщо ще се яви за срещата.

Четете още

"Спартак" (Вн) пред фалит, благодетелят се маха

"Спартак" (Вн) пред фалит, благодетелят се маха

ГРОЗНО! Ултраси бият треньора на "Спартак" (Вн)

ГРОЗНО! Ултраси бият треньора на "Спартак" (Вн)

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама