Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/18963656 www.bgdnes.bg

"Лудогорец" хвърля и Пьотровски за Лига Европа

Временният треньор на "Лудогорец" Захари Сираков ще може да разчита на лидера в халфовата линия Якуб Пьотровски, стана ясно преди домакинството на "Славия" (Прага) от турнира Лига Европа. Полският национал не игра в последните два мача - със "Славия" и "Локомотив" (Сф), заради лек здравословен проблем, като от клуба обявиха официално, че той се е прибрал в Полша. Двубоят е тази вечер от 22:00 часа в Разград и ще бъде предаван пряко по Макс Спорт 3.

От Разград пуснаха видео след тренировката, на което Пьотровски заяви: "Здравейте, фенове на "Лудогорец", току-що завършихме тежка тренировка, подготвяме се за мача срещу "Славия" (Прага). Надявам се да ви видя на стадиона и да ни подкрепите".

Реклама

Този сезон не започва много силно за него, след като през миналия той беше най-добрият футболист на "Лудогорец". Пьотровски не успя да проведе нормална лятна подготовка, защото участва с Полша на Евро 2024, където записа два мача. Това се отразява на формата му, като към момента той има няма гол, а е дал само една асистенция. Записал е 12 срещи във всички турнири.

Повече проблеми има наставникът на пражкия тим Милан Кебрер, който признава, че е респектиран от съперника. "Ще бъде труден съперник. Те са допуснали един гол в последните осем мача, имат добра защита. От това, което видях досега, качеството им е огромно", предупреди Кербер. Трима от основните му играчи са контузени, а последната жертва е нигериецът Иго Огбу, който получи фрактура на лицето в последния мач срещу "Виктория" (Пилзен) (3:0) и няма да играе дълго време. Друг травмиран играч е вратарят Индриж Станек, който беше успешно заменен от Антонин Кински. Чешкият национал Томаш Вълчек се контузи още в първия кръг на първенството и няма да играе повече този сезон.

Старши треньорът на "Лудогорец" Захари Сираков заяви, че целта пред отбора е да продължи и след основната фаза на Лига Европа.

"Винаги има вълнения преди мач. Радващо е, че ще играем в основната фаза на Лига Европа срещу сериозни отбори. Важното е да се представим добре. Ще срещнем осем различни противника. Радващото е, че ще започнем с домакинство. Надявам се да започнем с добър резултат. Запознати сме със състава на "Славия" (Прага). Изправяме се срещу много агресивен, ръстов отбор. Трябва да внимаваме с техните силни страни и да им противодействаме по най-добрия начин. Имаме идея как ще стане това. Най-важното е да стартираме с положителен резултат. Аз самият съм доста амбициозен треньор, както и собствениците на "Лудогорец". Целта е, ако може да продължим и след основната фаза. Моето желание е да спечелим и повече от 9 точки, но всички противници са трудни", каза Сираков.

Футболистът на "Лудогорец" Ивайло Чочев също говори преди двубоя с чешкия тим.

"Мисля, че ни очаква много тежък мач срещу доста добър отбор. Треньорите ни запознаха с техния стил на игра. Много сериозен мач ни очаква срещу добри изпълнители. Ако влезем концентрирани, може да постигнем добър резултат. Важно е да тръгнем с положителен резултат, защото след това ще има спокойствие. Трябва да изпълним всичко, което се изисква от нас. "Славия" (Прага) е отбор, който обича да играе директен футбол. В атака имат футболисти, които успяват да задържат топката. Много опасен отбор", допълни Чочев.

Четете още

Страховита "Славия" (Прага) плаши "Лудогорец"

Страховита "Славия" (Прага) плаши "Лудогорец"

"Левски" вече не е №1! "Лудогорец" измести "сините" от първото място след победа над "Славия"

"Левски" вече не е №1! "Лудогорец" измести "сините" от първото място след победа над "Славия"

Реклама
Реклама
Реклама