Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/futbol/article/18947556 www.bgdnes.bg

Страховита "Славия" (Прага) плаши "Лудогорец"

Страховита "Славия" (Прага) плаши "Лудогорец" преди мача в Разград тази сряда в Лига Европа. Чехите газят наред съперниците си в местното първенство и са убедителен лидер в класирането със 7 победи, едно равенство и голова разлика 16:1. В последния мач "Славия" разби с 3:0 един от основните си конкуренти - "Виктория" (Пилзен), и заминава с още по-напомпано самочувствие за Разград.

Футболистите на гранда от Прага струват с цели 36 млн. евро повече от тези на "Лудогорец". Чешкият тим е оценен на 88,2 млн. евро от специализирания сайт transfermarkt, докато българският на едва 52 млн. евро. "Славия" бе много близо до класиране в основната фаза в Шампионската лига, но в крайна сметка отпадна в плейофите от френския "Лил" с общ резултат 2:3.

Реклама

Единствената лоша новина за чехите след победата над "Виктория" е тежката контузия на основния централен защитник Иго Огбу. Нигериецът е със счупване и ще претърпи операция, която ще го извади задълго от терените. Огбу е оценяван на 6,5 млн. евро и бе един от играчите в най-добра форма. Другият основен централен защитник Томаш Вълчек също е контузен и няма да играе срещу "Лудогорец", което е добра новина за българския шампион. Под въпрос за мача в Разград е и голямата звезда на тима Оскар, който бе заменен на полувремето при победата над "Виктория".

"Той играе наистина феноменално, представянето му е страхотно - казва за него треньорът на "Славия" Индрих Тръпишовски. - Той затваря всички пространства и чете играта невероятно умно. За съжаление смяната не беше превантивна, той падна от голяма височина. Удари си хълбока и бедрото, дано не е нещо сериозно. Загубата на Огбу е ужасна. Той е изключително важен играч за нас и след като загубихме Томаш Вълчек, няма да ни е лесно. От друга страна, тук има момчета, които трябва да грабнат тази възможност."

Четете още

"Левски" вече не е №1! "Лудогорец" измести "сините" от първото място след победа над "Славия"

"Левски" вече не е №1! "Лудогорец" измести "сините" от първото място след победа над "Славия"

"Лудогорец" ОТСВИРИ Делев и Неделев за Европа

"Лудогорец" ОТСВИРИ Делев и Неделев за Европа

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама